Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Zeleninový nápoj s přídavkem tekuté syrovátky

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F11%3A00000253" target="_blank" >RIV/00027022:_____/11:00000253 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/26722861:_____/11:ZFLIQI11

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Zeleninový nápoj s přídavkem tekuté syrovátky

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Technické řešení se týká zeleninového nápoje, do kterého byla přidána tekutá syrovátka s cílem zvýšit nutriční hodnotu nápoje. Produkt má vyšší obsah bílkovin a minerálních látek v dobře stravitelné formě a také lepší senzorické vlastnosti. Zeleninový nápoj s přídavkem tekuté syrovátky, podle tohoto užitného vzoru, obsahuje různé druhy zeleninové šťávy v množství až 50 %, zbytek tvoří tekutá sladká syrovátka z výroby sýrů. Výrobek může obsahovat i kultury bakterií mléčného kysání.

  • Název v anglickém jazyce

    Vegetables drink with added liquid whey

  • Popis výsledku anglicky

    Technical solution is related to vegetables drink with added liquid whey in order to enhance nutritional value of the drink. The product has higher content of proteins and minerals in well utilizable form and better sensory properties, as well. Vegetables drink with added liquid whey, according to this utility model, contains various sorts of vegetable juice in quantities as far as 50 % and the rest is formed by liquid sweet whey from cheese production. The product can contain cultures of lactic acid bacteria, as well.

Klasifikace

  • Druh

    F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QI91B089" target="_blank" >QI91B089: Nové metody a postupy využití zemědělských surovin pro koncepci funkčních potravin</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo patentu nebo vzoru

    21968

  • Vydavatel

    CZ001 -

  • Název vydavatele

    Industrial Property Office

  • Místo vydání

    Prague

  • Stát vydání

    CZ - Česká republika

  • Datum přijetí

  • Název vlastníka

    Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o. Výzkumný ústav potravinářský v.v.i.

  • Způsob využití

    A - Výsledek využívá pouze poskytovatel

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence