Zeleninový nápoj s přídavkem tekuté syrovátky
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F11%3A00000253" target="_blank" >RIV/00027022:_____/11:00000253 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/26722861:_____/11:ZFLIQI11
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Zeleninový nápoj s přídavkem tekuté syrovátky
Popis výsledku v původním jazyce
Technické řešení se týká zeleninového nápoje, do kterého byla přidána tekutá syrovátka s cílem zvýšit nutriční hodnotu nápoje. Produkt má vyšší obsah bílkovin a minerálních látek v dobře stravitelné formě a také lepší senzorické vlastnosti. Zeleninový nápoj s přídavkem tekuté syrovátky, podle tohoto užitného vzoru, obsahuje různé druhy zeleninové šťávy v množství až 50 %, zbytek tvoří tekutá sladká syrovátka z výroby sýrů. Výrobek může obsahovat i kultury bakterií mléčného kysání.
Název v anglickém jazyce
Vegetables drink with added liquid whey
Popis výsledku anglicky
Technical solution is related to vegetables drink with added liquid whey in order to enhance nutritional value of the drink. The product has higher content of proteins and minerals in well utilizable form and better sensory properties, as well. Vegetables drink with added liquid whey, according to this utility model, contains various sorts of vegetable juice in quantities as far as 50 % and the rest is formed by liquid sweet whey from cheese production. The product can contain cultures of lactic acid bacteria, as well.
Klasifikace
Druh
F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QI91B089" target="_blank" >QI91B089: Nové metody a postupy využití zemědělských surovin pro koncepci funkčních potravin</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2011
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Číslo patentu nebo vzoru
21968
Vydavatel
CZ001 -
Název vydavatele
Industrial Property Office
Místo vydání
Prague
Stát vydání
CZ - Česká republika
Datum přijetí
—
Název vlastníka
Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o. Výzkumný ústav potravinářský v.v.i.
Způsob využití
A - Výsledek využívá pouze poskytovatel
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence