Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Zeleninový nápoj s přídavkem sušené syrovátky

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F10%3AFZELEN10" target="_blank" >RIV/26722861:_____/10:FZELEN10 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/00027022:_____/10:00000168 RIV/26722861:_____/10:ZFZELE10

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Zeleninový nápoj s přídavkem sušené syrovátky

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Technické řešení se týká zeleninového nápoje, do kterého byla přidána sušená syrovátka s cílem zvýšit nutriční hodnotu nápoje. Produkt má vyšší obsah bílkovin a minerálních látek v dobře stravitelné formě a také lepší senzorické vlastnosti. Zeleninový nápoj s přídavkem sušené syrovátky, podle tohoto užitného vzoru, obsahuje až 95 % hmot. zeleninové šťávy, až 25 % sušené sladké syrovátky a zbytek je tvořen vodou. Výrobek může obsahovat i kultury bakterií mléčného kysání.

  • Název v anglickém jazyce

    Vegetables drink with added dried whey

  • Popis výsledku anglicky

    Technical solution is related to vegetables drink with added dried whey in order to enhance nutritional value of the drink. The product has higher content of proteins and minerals in well utilizable form and better sensory properties, as well. Vegetablesdrink with added dried whey, according to this utility model, contains up to 95 % w/w of vegetables juice, up to 25 % of dried sweet whey and the rest is formed by water. The product can contain cultures of lactic acid bacteria, as well.

Klasifikace

  • Druh

    F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QI91B089" target="_blank" >QI91B089: Nové metody a postupy využití zemědělských surovin pro koncepci funkčních potravin</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo patentu nebo vzoru

    20924

  • Vydavatel

  • Název vydavatele

  • Místo vydání

  • Stát vydání

  • Datum přijetí

  • Název vlastníka

    Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o., Výzkumný ústav potravinářský v.v.i.

  • Způsob využití

    B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence