Zeleninový nápoj s přídavkem sušené syrovátky
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F10%3AFZELEN10" target="_blank" >RIV/26722861:_____/10:FZELEN10 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/00027022:_____/10:00000168 RIV/26722861:_____/10:ZFZELE10
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Zeleninový nápoj s přídavkem sušené syrovátky
Popis výsledku v původním jazyce
Technické řešení se týká zeleninového nápoje, do kterého byla přidána sušená syrovátka s cílem zvýšit nutriční hodnotu nápoje. Produkt má vyšší obsah bílkovin a minerálních látek v dobře stravitelné formě a také lepší senzorické vlastnosti. Zeleninový nápoj s přídavkem sušené syrovátky, podle tohoto užitného vzoru, obsahuje až 95 % hmot. zeleninové šťávy, až 25 % sušené sladké syrovátky a zbytek je tvořen vodou. Výrobek může obsahovat i kultury bakterií mléčného kysání.
Název v anglickém jazyce
Vegetables drink with added dried whey
Popis výsledku anglicky
Technical solution is related to vegetables drink with added dried whey in order to enhance nutritional value of the drink. The product has higher content of proteins and minerals in well utilizable form and better sensory properties, as well. Vegetablesdrink with added dried whey, according to this utility model, contains up to 95 % w/w of vegetables juice, up to 25 % of dried sweet whey and the rest is formed by water. The product can contain cultures of lactic acid bacteria, as well.
Klasifikace
Druh
F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QI91B089" target="_blank" >QI91B089: Nové metody a postupy využití zemědělských surovin pro koncepci funkčních potravin</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2010
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Číslo patentu nebo vzoru
20924
Vydavatel
—
Název vydavatele
—
Místo vydání
—
Stát vydání
—
Datum přijetí
—
Název vlastníka
Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o., Výzkumný ústav potravinářský v.v.i.
Způsob využití
B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence