Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Zeleninová šťáva s přídavkem agávového sirupu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F13%3A00000395" target="_blank" >RIV/00027022:_____/13:00000395 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/26722861:_____/13:NE19

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Zeleninová šťáva s přídavkem agávového sirupu

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Technické řešení se týká složení funkčních nápojů - zeleninových šťáv s přídavkem agávového sirupu, který je vhodným sladidlem při redukční dietě, pro diabetiky, hypoglykemiky či osoby mající problém s trávením sacharosy. Tyto nápoje obsahují zeleninovoušťávu a 1 ? 5 % hm. agávového sirupu a mohou dále obsahovat bakteriální kultury včetně probiotických, rozpustnou vlákninu, vitaminové nebo minerální preparáty nebo L-karnitin. Přídavek agávového sirupu významným způsobem zlepšuje senzorické vlastnosti šťávy.

  • Název v anglickém jazyce

    Vegetables juice with addition of agave syrup

  • Popis výsledku anglicky

    Technical solution is concerned with the composition of functional beverages ? vegetables juices with addition of agave syrup that is a suitable sweetener during reduction diet, for patient with diabetes, hypoglykemia or problems with digestion of sucrose. These beverages contain vegetable juice and 1 ? 5 % w/w agave syrup and moreover they can contain bacterial starters including probiotics, soluble dietary fiber, vitamin or mineral preparations or L-carnitin. Addition of agave syrup significantly improves sensory properties of the juice.

Klasifikace

  • Druh

    F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QI91B089" target="_blank" >QI91B089: Nové metody a postupy využití zemědělských surovin pro koncepci funkčních potravin</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo patentu nebo vzoru

    26038

  • Vydavatel

    CZ001 -

  • Název vydavatele

    Industrial Property Office

  • Místo vydání

    Prague

  • Stát vydání

    CZ - Česká republika

  • Datum přijetí

  • Název vlastníka

    Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o. Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i.

  • Způsob využití

    A - Výsledek využívá pouze poskytovatel

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence