Způsob výroby fermentovaného syrovátkového nápoje s laktulosou
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F13%3A00000448" target="_blank" >RIV/00027022:_____/13:00000448 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/26722861:_____/13:RO48
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Způsob výroby fermentovaného syrovátkového nápoje s laktulosou
Popis výsledku v původním jazyce
Vynález setýká způsobu výroby nealkoholických fermentovaných nápojů ze syrovátky a deproteinované syrovátky, které obsahují laktulosu a mají synbiotické (probiotické a prebiotické) vlastnosti.
Název v anglickém jazyce
Method for producing a fermented whey beverages with lactulose.
Popis výsledku anglicky
Invention relates to a method for producing non-alkoholic beverages of fermented whey and deproteinated whey containing lactulose and a synbiotic (probiotic and prebiotic) properties.
Klasifikace
Druh
P - Patent
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QF4011" target="_blank" >QF4011: Využití syrovátky obohacené laktulosou pomocí isomerace v ní přítomné laktosy pro výrobu funkčních potravin</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Číslo patentu nebo vzoru
304158
Vydavatel
CZ001 -
Název vydavatele
Industrial Property Office
Místo vydání
Prague
Stát vydání
CZ - Česká republika
Datum přijetí
16. 10. 2013
Název vlastníka
Výzkumný ústav potravinářský Praha v.v.i., Praha 10, CZ Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o., Praha 6, CZ
Způsob využití
A - Výsledek využívá pouze poskytovatel
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence