Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vývoj mléčných synbiotických fermentovaných nápojů a jogurtů

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F13%3A00000460" target="_blank" >RIV/00027022:_____/13:00000460 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/26722861:_____/13:KU28

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vývoj mléčných synbiotických fermentovaných nápojů a jogurtů

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem práce bylo na základě experimentálních znalostí o interakcích mezi probiotiky a prebiotiky navrhnout a laboratorně připravit nové synbiotické fermentované mléčné výrobky. Připraveny byly 2 synbiotické fermentované nápoje a 3 synbiotické jogurty s obsahem fruktanů (Orafti P95) a kombinací základních kultur s doplňkovými kulturami s probiotickými vlastnostmi. Oba typy výrobků byly podrobeny 30-dennímu skladování, v průběhu kterého byl přibližně v sedmi-denních intervalech sledován počet mikroorganismů, pH a obsah prebiotik

  • Název v anglickém jazyce

    Development of synbiotic milk-based fermented beverages and yogurts

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this work was to design and to prepare new synbiotic fermented dairy products, based on experimental knowledge on the interactions between pro- and prebiotics. Two synbiotic fermented beverages and three synbiotic yogurts containing fructans (Orafti P95) and a combination of basic cultures and cultures with probiotic properties were prepared. Both, yogurts as well as fermented beverages were subjected to 30-days storage testing, during which bacterial counts, pH values and prebiotic content was monitored.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QI91B274" target="_blank" >QI91B274: Výzkum a vývoj mléčných synbiotických fermentovaných výrobků.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Mlékařské listy

  • ISSN

    1212-950X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    N

  • Číslo periodika v rámci svazku

    137

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    "V-X"

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus