Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Specific energy consumption values for various refrigerated food cold stores

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F14%3A00000480" target="_blank" >RIV/00027022:_____/14:00000480 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Specific energy consumption values for various refrigerated food cold stores

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Two benchmarking surveys were created to collect data on the performance of chilled, frozen and mixed (chilled and frozen stores operated from a single refrigeration system) food cold stores with the aim of identifying the major factors influencing energy consumption. The volume of the cold store was found to have the greatest relationship with energy use with none of the other factors collected having any significant impact on energy use. For chilled cold stores, 93% of the variation in energy was related to store volume. For frozen stores, 56% and for mixed stores, 67% of the variation in energy consumption was related to store volume. The results also demonstrated the large variability in performance of cold stores. This was investigated using a mathematical model to predict energy use under typical cold store construction, usage and efficiency scenarios. The model demonstrated that store shape factor (which had a major impact on surface area of the stores), usage and to a lesser de

  • Název v anglickém jazyce

    Specific energy consumption values for various refrigerated food cold stores

  • Popis výsledku anglicky

    Two benchmarking surveys were created to collect data on the performance of chilled, frozen and mixed (chilled and frozen stores operated from a single refrigeration system) food cold stores with the aim of identifying the major factors influencing energy consumption. The volume of the cold store was found to have the greatest relationship with energy use with none of the other factors collected having any significant impact on energy use. For chilled cold stores, 93% of the variation in energy was related to store volume. For frozen stores, 56% and for mixed stores, 67% of the variation in energy consumption was related to store volume. The results also demonstrated the large variability in performance of cold stores. This was investigated using a mathematical model to predict energy use under typical cold store construction, usage and efficiency scenarios. The model demonstrated that store shape factor (which had a major impact on surface area of the stores), usage and to a lesser de

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Energy and Buildings

  • ISSN

    0378-7788

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    74

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    NL - Nizozemsko

  • Počet stran výsledku

    11

  • Strana od-do

    141-151

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus