Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Dokument k funkčnímu vzorku Paprikové pyré s přídavkem lignanů

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F15%3A%230000039" target="_blank" >RIV/00027022:_____/15:#0000039 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Dokument k funkčnímu vzorku Paprikové pyré s přídavkem lignanů

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Paprikové pyré bylo připraveno z čerstvých paprik, které byly mixovány v ultra mixéru při 10000 otáčkách za minutu. Dále bylo přidáno koření a vinný ocet. Hmota byla zahuštěna přídavkem 5% kukuřičného škrobu na požadovanou konzistenci pyré. Před závěrečným zahuštěním pyré byl přidán roztok přírodních lignanů získaných extrakcí ze suků smrku ztepilého (zejména HMR). Finální výrobek obsahoval 50 mg HMR (hydroxymatairesinolu) na 100 g výrobku. Po naplnění do PA sáčku bylo pyré pasterováno při 90 °C 30 minut. Vyrobený koncentrovaný základní roztok lignanů obsahoval HMR 172 mg/1ml pyré.

  • Název v anglickém jazyce

    Document the functional sample Paprika puree with added lignans

  • Popis výsledku anglicky

    Pepper puree was prepared from fresh peppers that were mixed in an ultra-mixer at 10000 rpm. The addition of spices and vinegar was done. The mass was concentrated by addition of 5% corn starch to the desired consistency puree. Before the final concentration of the puree, there was added a solution of natural lignans obtained by extraction from spruce knot. The final product contained 50 mg of HMR (hydroxymatairesinol) per 100 g product. After filling the bag made from polyamide film with the puree the filled bag was pasteurized at 90 ° C for 30 minutes. Produce a concentrated basic solution HMR lignan contained 172 mg / 1 ml puree.

Klasifikace

  • Druh

    G<sub>funk</sub> - Funkční vzorek

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1210258" target="_blank" >QJ1210258: Extrakce lignanů z dřevní hmoty a jejich využití v doplňcích stravy s významnými biologickými účinky</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Interní identifikační kód produktu

    Funkč.vzor.paprik.pyré s lignany

  • Číselná identifikace

  • Technické parametry

    licenční smlouva zatím není

  • Ekonomické parametry

    zdravotní přínosy z přidaných lignanů

  • Kategorie aplik. výsledku dle nákladů

  • IČO vlastníka výsledku

    00027022

  • Název vlastníka

    Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i.

  • Stát vlastníka

    CZ - Česká republika

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence

  • Požadavek na licenční poplatek

    A - Poskytovatel licence na výsledek požaduje licenční poplatek

  • Adresa www stránky s výsledkem