Dokument k funkčnímu vzorku Paprikové pyré s přídavkem lignanů
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F15%3A%230000039" target="_blank" >RIV/00027022:_____/15:#0000039 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Dokument k funkčnímu vzorku Paprikové pyré s přídavkem lignanů
Popis výsledku v původním jazyce
Paprikové pyré bylo připraveno z čerstvých paprik, které byly mixovány v ultra mixéru při 10000 otáčkách za minutu. Dále bylo přidáno koření a vinný ocet. Hmota byla zahuštěna přídavkem 5% kukuřičného škrobu na požadovanou konzistenci pyré. Před závěrečným zahuštěním pyré byl přidán roztok přírodních lignanů získaných extrakcí ze suků smrku ztepilého (zejména HMR). Finální výrobek obsahoval 50 mg HMR (hydroxymatairesinolu) na 100 g výrobku. Po naplnění do PA sáčku bylo pyré pasterováno při 90 °C 30 minut. Vyrobený koncentrovaný základní roztok lignanů obsahoval HMR 172 mg/1ml pyré.
Název v anglickém jazyce
Document the functional sample Paprika puree with added lignans
Popis výsledku anglicky
Pepper puree was prepared from fresh peppers that were mixed in an ultra-mixer at 10000 rpm. The addition of spices and vinegar was done. The mass was concentrated by addition of 5% corn starch to the desired consistency puree. Before the final concentration of the puree, there was added a solution of natural lignans obtained by extraction from spruce knot. The final product contained 50 mg of HMR (hydroxymatairesinol) per 100 g product. After filling the bag made from polyamide film with the puree the filled bag was pasteurized at 90 ° C for 30 minutes. Produce a concentrated basic solution HMR lignan contained 172 mg / 1 ml puree.
Klasifikace
Druh
G<sub>funk</sub> - Funkční vzorek
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QJ1210258" target="_blank" >QJ1210258: Extrakce lignanů z dřevní hmoty a jejich využití v doplňcích stravy s významnými biologickými účinky</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2015
Kód důvěrnosti údajů
C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.
Údaje specifické pro druh výsledku
Interní identifikační kód produktu
Funkč.vzor.paprik.pyré s lignany
Číselná identifikace
—
Technické parametry
licenční smlouva zatím není
Ekonomické parametry
zdravotní přínosy z přidaných lignanů
Kategorie aplik. výsledku dle nákladů
—
IČO vlastníka výsledku
00027022
Název vlastníka
Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i.
Stát vlastníka
CZ - Česká republika
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence
Požadavek na licenční poplatek
A - Poskytovatel licence na výsledek požaduje licenční poplatek
Adresa www stránky s výsledkem
—