Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Dokument k funkčnímu vzorku Švestková povidla s přídavkem lignanů

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F15%3A%230000040" target="_blank" >RIV/00027022:_____/15:#0000040 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Dokument k funkčnímu vzorku Švestková povidla s přídavkem lignanů

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Švestková povidla byla připravena tak, že před závěrečným zahuštěním povidel se přidal koncentrovaný roztok přírodních lignanů získaných extrakcí ze suků smrku ztepilého(zejména hydroxymatairesinolu, dále HMR) tak, aby finální výrobek obsahoval 25 mg HMR na 100 g výrobku.Koncentrovaný vyrobený základní roztok lignanů obsahoval HMR 172,785 mg/1ml. Pro požadovanou koncentraci bylo do 1000 g švestkových povidel přidáno 1,5 ml základního roztoku lignanů. Konzervaci povidel jsme provedli pasterací

  • Název v anglickém jazyce

    Document the functional sample of plum jam with added lignans

  • Popis výsledku anglicky

    Plum jam was prepared so that the final concentration before the jam there was added a concentrated solution of natural lignans obtained by extraction from the knots of the spruce (particularly hydroxymatairesinol, further HMR) so that the final product contained 25 mg of HMR per 100 g product. The concentrated solution made basic HMR lignan contained 172.785 mg / 1 ml. For the desired concentration there was added to 1000 g plum 1.5 ml of a solution of lignans. Preservation of jam was made by pasteurization.

Klasifikace

  • Druh

    G<sub>funk</sub> - Funkční vzorek

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1210258" target="_blank" >QJ1210258: Extrakce lignanů z dřevní hmoty a jejich využití v doplňcích stravy s významnými biologickými účinky</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Interní identifikační kód produktu

    Funkč. vzorek švestk.pov.

  • Číselná identifikace

  • Technické parametry

    Smlouva o využití výsledků výzkumu č. 16/15 uzavřená mezi fy Ing. Pavel Cvrček IČ: 66819709 a Výzkumným ústavem potravinářským Praha, v.v.i. Mendelova univerzita v Brně Centrum globální změny AV ČR, Brno

  • Ekonomické parametry

    nový výrobek obohacený o lignany, zdravotně prospěšný

  • Kategorie aplik. výsledku dle nákladů

  • IČO vlastníka výsledku

    00027022

  • Název vlastníka

    Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i.

  • Stát vlastníka

    CZ - Česká republika

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence

  • Požadavek na licenční poplatek

    A - Poskytovatel licence na výsledek požaduje licenční poplatek

  • Adresa www stránky s výsledkem