Hodnocení preventivního označování lepku
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F15%3A%230000042" target="_blank" >RIV/00027022:_____/15:#0000042 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Hodnocení preventivního označování lepku
Popis výsledku v původním jazyce
přednáška 10. Fórum celiaků, Praha, 16. 5. 2015 Bylo vybráno 57 potravinářských výrobků s preventivním označením obsahu lepku. V laboratoři byl stanoven obsah lepku ELISA metodou a výsledky byly porovnány s deklarací lepku na obalu výrobku.
Název v anglickém jazyce
The evaluation of precautionary gluten labelling
Popis výsledku anglicky
There were selected 57 food products with precautionary labelling of gluten content. The gluten content was determined in laboratory by ELISA method and these results were compared with the declaration of gluten on the product packaging.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2015
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů