Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Využití pivovarského mláta v potravinářství

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F18%3AN0000060" target="_blank" >RIV/00027022:_____/18:N0000060 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.agral.cz/nasepublikace/potravinarskarevue/tabid/619/language/cs-cz/default.aspx" target="_blank" >http://www.agral.cz/nasepublikace/potravinarskarevue/tabid/619/language/cs-cz/default.aspx</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Využití pivovarského mláta v potravinářství

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V současnosti se převážně nakládá s mlátem jako s odpadem. Mláto však obsahuje velké množství cenných prvků jako například vápník, fosfor, sodík, draslík, hořčík, měď, mangan, zinek, jod, selen. Nutriční obsah mláta je pak: proteiny 240 g/kg, tuky 76,14 g/kg, popeloviny 41,70 g/kg, vláknina 193,50 g/kg, redukující cukry jako sacharóza 13,70 g/kg, škroby 64,90 g/kg. Proto je velmi výhodné využít mláta jako druhotné suroviny pro výrobu potravin, které by měly i vyšší přidanou hodnotou a které by splnily požadavek nízkých energetických nákladů na výrobu.

  • Název v anglickém jazyce

    Use of brewery drought in the food industry

  • Popis výsledku anglicky

    At present, it is mainly treated with brewery drought as waste. However, the drought contains a large number of valuable elements such as calcium, phosphorus, sodium, potassium, magnesium, copper, manganese, zinc, iodine, selenium. The nutritional content of brewery drought is then: proteins 240 g/kg, fats 76.14 g/kg, ashes 41.70 g/kg, fiber 193.50 g/kg, reducing sugars such as sucrose 13.70 g/kg, starches 64.90 g/kg. Therefore, it is very advantageous to use brewery drought as a secondary raw material for food production, which would also have a higher added value and which would meet the requirement of low energy production costs.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40500 - Other agricultural sciences

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů