Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Funkční potravina s obsahem přírodního barviva z fermentované rýže

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F21%3A1080" target="_blank" >RIV/00027022:_____/21:1080 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Funkční potravina s obsahem přírodního barviva z fermentované rýže

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Funkční potravina s obsahem přírodního barviva z fermentované rýže představuje tepelně opracovaný výrobek z mletého masa přibarvený přímo práškem získaným rozemletím zfermentované rýže s využitím houby Monascus purpureus. Výše uvedená přidaná látka sloužila k zintenzivnění červené barvy mletého masa související se zvýšením atraktivity finálního výrobku pro spotřebitele. Přítomnost dalších sekundárních metabolitů má pozitivní vliv na zdraví lidí vzhledem k přítomnosti monakolinu K, který inhibuje syntézu cholesterolu a jsou mu zároveň připisovány příznivé účinky na snižování hladiny LDL cholesterolu.

  • Název v anglickém jazyce

    Functional food containing natural dye from fermented rice

  • Popis výsledku anglicky

    Functional food containing natural pigment from fermented rice is a heat-treated minced meat product dyed directly with powder obtained by grinding fermented rice using fungus Monascus purpureus. Added substance was used to intensify the red color of the minced meat and, due to the presence monakolin K, which inhibits cholestorol sysnthesis, it is also attributed beneficial effects in lowering LDL cholesterol levels.

Klasifikace

  • Druh

    G<sub>funk</sub> - Funkční vzorek

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/FV40120" target="_blank" >FV40120: Biotechnologická produkce biologicky aktivních látek pro potravinářské a lékařské užití</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2020

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Interní identifikační kód produktu

    1080

  • Číselná identifikace

    FV40120/1/2020

  • Technické parametry

    Funkční potravina

  • Ekonomické parametry

    Možno nabídnout zákazníkovi

  • Kategorie aplik. výsledku dle nákladů

  • IČO vlastníka výsledku

    00027022

  • Název vlastníka

    VÚPP, v.v.i.

  • Stát vlastníka

    CZ - Česká republika

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence

  • Požadavek na licenční poplatek

    A - Poskytovatel licence na výsledek požaduje licenční poplatek

  • Adresa www stránky s výsledkem