Sirup s bazalkou posvátnou
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F21%3A1094" target="_blank" >RIV/00027022:_____/21:1094 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0034/uv034182.pdf" target="_blank" >https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0034/uv034182.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Sirup s bazalkou posvátnou
Popis výsledku v původním jazyce
Technické řešení se týká pasterovaného sirupu, který obsahuje homogenát z bazalky posvátné (Ocimum sanctum). Sirup si zachovává většinu obsahových látek a přitom dochází k prodloužení trvanlivosti na dobu 1 rok při teplotě místnosti. Takto získaný sirup s bazalkovým homogenátem se používá k rychlé přípravě různých nápojů a sladkých pokrmů po celý rok.
Název v anglickém jazyce
Syrup with sacred basil
Popis výsledku anglicky
The technical solution relates to pasteurized syrup, which contains the homogenate of sacred basil (Ocimum sanctum). The syrup retains most of its substances and moreover its shelf life is prolonged for 1 year at room temperature. The syrup with basil homogenate is used for a fast preparation of various drinks and sweet dishes throughout the year.
Klasifikace
Druh
F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QK1910103" target="_blank" >QK1910103: České bylinky pro nové potraviny podporující zdraví populace</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2020
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Číslo patentu nebo vzoru
34182
Vydavatel
CZ001 -
Název vydavatele
Industrial Property Office
Místo vydání
Prague
Stát vydání
CZ - Česká republika
Datum přijetí
—
Název vlastníka
Výzkumný ústav potravinářský Praha, v. v. i.; Ing. Pavel Cvrček, s.r.o.
Způsob využití
A - Výsledek využívá pouze poskytovatel
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence