Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Sirup s bazalkou posvátnou

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F21%3A1094" target="_blank" >RIV/00027022:_____/21:1094 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0034/uv034182.pdf" target="_blank" >https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0034/uv034182.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Sirup s bazalkou posvátnou

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Technické řešení se týká pasterovaného sirupu, který obsahuje homogenát z bazalky posvátné (Ocimum sanctum). Sirup si zachovává většinu obsahových látek a přitom dochází k prodloužení trvanlivosti na dobu 1 rok při teplotě místnosti. Takto získaný sirup s bazalkovým homogenátem se používá k rychlé přípravě různých nápojů a sladkých pokrmů po celý rok.

  • Název v anglickém jazyce

    Syrup with sacred basil

  • Popis výsledku anglicky

    The technical solution relates to pasteurized syrup, which contains the homogenate of sacred basil (Ocimum sanctum). The syrup retains most of its substances and moreover its shelf life is prolonged for 1 year at room temperature. The syrup with basil homogenate is used for a fast preparation of various drinks and sweet dishes throughout the year.

Klasifikace

  • Druh

    F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QK1910103" target="_blank" >QK1910103: České bylinky pro nové potraviny podporující zdraví populace</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2020

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo patentu nebo vzoru

    34182

  • Vydavatel

    CZ001 -

  • Název vydavatele

    Industrial Property Office

  • Místo vydání

    Prague

  • Stát vydání

    CZ - Česká republika

  • Datum přijetí

  • Název vlastníka

    Výzkumný ústav potravinářský Praha, v. v. i.; Ing. Pavel Cvrček, s.r.o.

  • Způsob využití

    A - Výsledek využívá pouze poskytovatel

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence