Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Paskalizace aneb vysoký tlak v potravinářském průmyslu i lékařství

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F21%3A1106" target="_blank" >RIV/00027022:_____/21:1106 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://youtu.be/WMVRvCJmauw" target="_blank" >https://youtu.be/WMVRvCJmauw</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Paskalizace aneb vysoký tlak v potravinářském průmyslu i lékařství

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Noc vědců 2020 v Národním zemědělském muzeum v Praze, on-line (natočeno předem), přednáška: Ošetření vysokým tlakem je technologie známá již více než 100 let. Jejímu zavedení do praxe však bránily dříve vysoké náklady na zařízení. Tato technologie dokáže ničit nežádoucí živé mikroorganismy v potravinách za studena, tudíž nedochází k významnému snižování obsahu nutričně i zdravotně významných složek. V přednášce se představí výrobky dostupné na českém i světovém trhu i netradiční využití této technologie v imunoterapii nádorů.

  • Název v anglickém jazyce

    Pascalization or high-pressure in the food industry and medicine

  • Popis výsledku anglicky

    Night of Scientists 2020 in the National Agricultural Museum in Prague, online (recorded in advance), lecture: Pascalization or high-pressure in the food industry and medicine ; A high-pressure treatment is a technology known for more than 100 years. The reason of later putting it into practice were high costs. The technology can destroy unwanted living microorganisms in food without heating. There is no significant reduction of nutrients and wholesome parts of food. In the lecture, there are mentioned Czech and worldwide products and the unconventional utilization – the high-pressure technology in the immunotherapy of carcinomas.

Klasifikace

  • Druh

    A - Audiovizuální tvorba

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2020

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • ISBN

  • Místo vydání

  • Název nakladatele resp. objednatele

  • Verze

  • Identifikační číslo nosiče