Paskalizace aneb vysoký tlak v potravinářském průmyslu i lékařství
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F21%3A1106" target="_blank" >RIV/00027022:_____/21:1106 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://youtu.be/WMVRvCJmauw" target="_blank" >https://youtu.be/WMVRvCJmauw</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Paskalizace aneb vysoký tlak v potravinářském průmyslu i lékařství
Popis výsledku v původním jazyce
Noc vědců 2020 v Národním zemědělském muzeum v Praze, on-line (natočeno předem), přednáška: Ošetření vysokým tlakem je technologie známá již více než 100 let. Jejímu zavedení do praxe však bránily dříve vysoké náklady na zařízení. Tato technologie dokáže ničit nežádoucí živé mikroorganismy v potravinách za studena, tudíž nedochází k významnému snižování obsahu nutričně i zdravotně významných složek. V přednášce se představí výrobky dostupné na českém i světovém trhu i netradiční využití této technologie v imunoterapii nádorů.
Název v anglickém jazyce
Pascalization or high-pressure in the food industry and medicine
Popis výsledku anglicky
Night of Scientists 2020 in the National Agricultural Museum in Prague, online (recorded in advance), lecture: Pascalization or high-pressure in the food industry and medicine ; A high-pressure treatment is a technology known for more than 100 years. The reason of later putting it into practice were high costs. The technology can destroy unwanted living microorganisms in food without heating. There is no significant reduction of nutrients and wholesome parts of food. In the lecture, there are mentioned Czech and worldwide products and the unconventional utilization – the high-pressure technology in the immunotherapy of carcinomas.
Klasifikace
Druh
A - Audiovizuální tvorba
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2020
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
ISBN
—
Místo vydání
—
Název nakladatele resp. objednatele
—
Verze
—
Identifikační číslo nosiče
—