Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Potravinářský výzkum cílí na správnou výživu populace, pomáhá i alergikům

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F22%3A1211" target="_blank" >RIV/00027022:_____/22:1211 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://agriprint.cz/produkt/potravinarsky-obzor/" target="_blank" >https://agriprint.cz/produkt/potravinarsky-obzor/</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Potravinářský výzkum cílí na správnou výživu populace, pomáhá i alergikům

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Potravinářský obzor, únor 1/2021, 16-17., rozhovor Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i. byl založen v roce 1958. V průběhu více než šedesátileté historie existence si ústav získal významné postavení mezi vědecko-výzkumnými pracovišti a to jak doma, tak v zahraničí. Ústav představuje komplexní pracoviště, které řeší úkoly základního, průřezového a aplikovaného výzkumu v oblasti chemie, biochemie a technologie potravin, výživy i potravinářského inženýrství a techniky. Od 1. 1. 2007 je Výzkumný ústav potravinářský Praha veřejnou výzkumnou institucí a je svou činností orientován především na zlepšení úrovně stravování naší populace a na ozdravění nabídky potravin na našem trhu. Je zaměřen na zdokonalování postupů při zpracování potravin od začátku výroby, až po jejich konečnou přípravu. Je členem Asociace výzkumných organizací(AVO) a Centra potravinářských technologií a technik (CPTT) a v neposlední řadě členem Transfera.cz, funkční platformy hájící zájmy transferové komunity v ČR.

  • Název v anglickém jazyce

    Food research aims at proper nutrition of the population, it also helps allergy sufferers

  • Popis výsledku anglicky

    Potravinářský obzor, February 1/2021, 16-17., Interview Food Research Institute Prague, v.v.i. was founded in 1958. During its more than 60-year history, the institute has gained a significant position among research institutes, both at home and abroad. The institute is a comprehensive workplace that solves the tasks of basic, cross-sectional and applied research in the field of chemistry, biochemistry and food technology, nutrition and food engineering and technology. Since 1 January 2007, the Food Research Institute in Prague has been a public research institution and its activities are focused primarily on improving the diet of our population and improving the food supply on our market. It focuses on improving food processing procedures from the beginning of production to their final preparation. He is a member of the Association of Research Organizations (AVO) and the Center for Food Technologies and Techniques (CPTT) and, last but not least, a member of Transfera.cz, functional platforms defending the interests of the transfer community in the Czech Republic.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2021

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů