Potravinářský výzkum cílí na správnou výživu populace, pomáhá i alergikům
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F22%3A1211" target="_blank" >RIV/00027022:_____/22:1211 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://agriprint.cz/produkt/potravinarsky-obzor/" target="_blank" >https://agriprint.cz/produkt/potravinarsky-obzor/</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Potravinářský výzkum cílí na správnou výživu populace, pomáhá i alergikům
Popis výsledku v původním jazyce
Potravinářský obzor, únor 1/2021, 16-17., rozhovor Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i. byl založen v roce 1958. V průběhu více než šedesátileté historie existence si ústav získal významné postavení mezi vědecko-výzkumnými pracovišti a to jak doma, tak v zahraničí. Ústav představuje komplexní pracoviště, které řeší úkoly základního, průřezového a aplikovaného výzkumu v oblasti chemie, biochemie a technologie potravin, výživy i potravinářského inženýrství a techniky. Od 1. 1. 2007 je Výzkumný ústav potravinářský Praha veřejnou výzkumnou institucí a je svou činností orientován především na zlepšení úrovně stravování naší populace a na ozdravění nabídky potravin na našem trhu. Je zaměřen na zdokonalování postupů při zpracování potravin od začátku výroby, až po jejich konečnou přípravu. Je členem Asociace výzkumných organizací(AVO) a Centra potravinářských technologií a technik (CPTT) a v neposlední řadě členem Transfera.cz, funkční platformy hájící zájmy transferové komunity v ČR.
Název v anglickém jazyce
Food research aims at proper nutrition of the population, it also helps allergy sufferers
Popis výsledku anglicky
Potravinářský obzor, February 1/2021, 16-17., Interview Food Research Institute Prague, v.v.i. was founded in 1958. During its more than 60-year history, the institute has gained a significant position among research institutes, both at home and abroad. The institute is a comprehensive workplace that solves the tasks of basic, cross-sectional and applied research in the field of chemistry, biochemistry and food technology, nutrition and food engineering and technology. Since 1 January 2007, the Food Research Institute in Prague has been a public research institution and its activities are focused primarily on improving the diet of our population and improving the food supply on our market. It focuses on improving food processing procedures from the beginning of production to their final preparation. He is a member of the Association of Research Organizations (AVO) and the Center for Food Technologies and Techniques (CPTT) and, last but not least, a member of Transfera.cz, functional platforms defending the interests of the transfer community in the Czech Republic.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2021
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů