Ústav sacharidů a cereálií – úspěšné propojení vědy a praxe
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F23%3A43927384" target="_blank" >RIV/60461373:22330/23:43927384 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://bts.vscht.cz/sites/default/files/Bioprospect_2_2023_3.pdf" target="_blank" >http://bts.vscht.cz/sites/default/files/Bioprospect_2_2023_3.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Ústav sacharidů a cereálií – úspěšné propojení vědy a praxe
Popis výsledku v původním jazyce
Ústav sacharidů a cereálií VŠCHT Praha je součástí Fakulty potravinářské a biochemické technologie a podílí se především na výuce studentů oboru Technologie potravin. Specializacemi, na které se ústav ve své pedagogické činnosti zaměřuje, jsou technologie cukru, technologie škrobu, technologie čokolády a nečokoládových cukrovinek i cereální chemie a technologie. Náš ústav byl po celou dobu své dlouhé historie vždy těsně propojen s průmyslovou praxí. Výzkum na ústavu je proto zaměřen především na ty oblasti, které mohou nacházet v průmyslu uplatnění a přinášet řešení v těch oblastech, které naši průmysloví partneři nemohou řešit bez pomoci a spolupráce s odbornými pracovišti. V rámci našich vědecko‑výzkumných aktivit se snažíme sledovat trendy v jednotlivých oblastech, které vedou k vývoji nových potravinářských polotovarů nebo výrobků splňující současné požadavky na výživu obyvatel vyspělé společnosti. Absolventi ústavu se mohou podílet na vývoji receptur a technologických postupů nových potravinářských výrobků, na řízení výrobních procesů, IT kontrole procesů, kontrole a hodnocení jakosti potravin.
Název v anglickém jazyce
Department of Carbohydrates and Cereals - successful connection of science and practice
Popis výsledku anglicky
The Department of Carbohydrates and Cereals of University of Chemistry and Technology Prague is part of the Faculty of Food and Biochemical Technology and is mainly involved in the teaching of students in the field of Food Technology. The specializations that the institute focuses on in its pedagogical activities are sugar technology, starch technology, chocolate and non-chocolate confectionary technology, as well as cereal chemistry and technology. Throughout its long history, our institute has always been closely connected with industrial practice. Research at the department is therefore primarily focused on those areas that can find application in industry and bring solutions in those areas that our industrial partners cannot solve without help and cooperation with specialist workplaces. As part of our scientific and research activities, we try to monitor trends in individual areas that lead to the development of new food semi-finished products or products that meet the current nutritional requirements of the population of an advanced society. Graduates of the institute can participate in the development of recipes and technological procedures of new food products, in the management of production processes, IT control of processes, control and evaluation of food quality.
Klasifikace
Druh
J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2023
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Bioprospect
ISSN
1210-1737
e-ISSN
—
Svazek periodika
33
Číslo periodika v rámci svazku
2
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
2
Strana od-do
18-19
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—