Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Ústav sacharidů a cereálií – úspěšné propojení vědy a praxe

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F23%3A43927384" target="_blank" >RIV/60461373:22330/23:43927384 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://bts.vscht.cz/sites/default/files/Bioprospect_2_2023_3.pdf" target="_blank" >http://bts.vscht.cz/sites/default/files/Bioprospect_2_2023_3.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Ústav sacharidů a cereálií – úspěšné propojení vědy a praxe

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Ústav sacharidů a cereálií VŠCHT Praha je součástí Fakulty potravinářské a biochemické technologie a podílí se především na výuce studentů oboru Technologie potravin. Specializacemi, na které se ústav ve své pedagogické činnosti zaměřuje, jsou technologie cukru, technologie škrobu, technologie čokolády a nečokoládových cukrovinek i cereální chemie a technologie. Náš ústav byl po celou dobu své dlouhé historie vždy těsně propojen s průmyslovou praxí. Výzkum na ústavu je proto zaměřen především na ty oblasti, které mohou nacházet v průmyslu uplatnění a přinášet řešení v těch oblastech, které naši průmysloví partneři nemohou řešit bez pomoci a spolupráce s odbornými pracovišti. V rámci našich vědecko‑výzkumných aktivit se snažíme sledovat trendy v jednotlivých oblastech, které vedou k vývoji nových potravinářských polotovarů nebo výrobků splňující současné požadavky na výživu obyvatel vyspělé společnosti. Absolventi ústavu se mohou podílet na vývoji receptur a technologických postupů nových potravinářských výrobků, na řízení výrobních procesů, IT kontrole procesů, kontrole a hodnocení jakosti potravin.

  • Název v anglickém jazyce

    Department of Carbohydrates and Cereals - successful connection of science and practice

  • Popis výsledku anglicky

    The Department of Carbohydrates and Cereals of University of Chemistry and Technology Prague is part of the Faculty of Food and Biochemical Technology and is mainly involved in the teaching of students in the field of Food Technology. The specializations that the institute focuses on in its pedagogical activities are sugar technology, starch technology, chocolate and non-chocolate confectionary technology, as well as cereal chemistry and technology. Throughout its long history, our institute has always been closely connected with industrial practice. Research at the department is therefore primarily focused on those areas that can find application in industry and bring solutions in those areas that our industrial partners cannot solve without help and cooperation with specialist workplaces. As part of our scientific and research activities, we try to monitor trends in individual areas that lead to the development of new food semi-finished products or products that meet the current nutritional requirements of the population of an advanced society. Graduates of the institute can participate in the development of recipes and technological procedures of new food products, in the management of production processes, IT control of processes, control and evaluation of food quality.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2023

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Bioprospect

  • ISSN

    1210-1737

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    33

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    2

  • Strana od-do

    18-19

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus