Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Bezlepkové sýrové kuličky s vyšším obsahem vlákniny

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F22%3AN0000024" target="_blank" >RIV/00027022:_____/22:N0000024 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Bezlepkové sýrové kuličky s vyšším obsahem vlákniny

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Základní surovinou pro přípravu sýrového chleba ve formě pečených kuliček nebo bochánků je směs škrobů a přirozeně bezlepkových mouk z cereálií, pseudocereálií, luštěnin, ořechů nebo jiných semen. Součástí receptury jsou dále vejce, mléko, sýr nebo tvaroh a sůl. Další složky zajišťují ochucení a barvu pečiva. Sýrové kuličky je možné péci a ihned teplé konzumovat nebo je uložit v chladu na několik dní a pak ohřát. Těsto i hotové pečivo je možné zamrazit a po rozmražení ohřát, resp. upéct. Sýrové kuličky mohou sloužit jako rychlé občerstvení nebo jako zdravější forma snack výrobků pro příležitostnou konzumaci.

  • Název v anglickém jazyce

    Gluten-free cheese balls with a higher fiber content.

  • Popis výsledku anglicky

    The basic raw material for preparing cheese bread in the form of baked balls or buns is a mixture of starches and naturally gluten-free flours from cereals, pseudocereals, legumes, nuts or other seeds. The recipe also includes eggs, milk, cheese or cottage cheese and salt. Other ingredients adjust the taste and color of the pastry.Cheese balls can be baked and consumed immediately warm or stored in the cold for several days and then reheated. Dough and ready-made pastries can be frozen and reheated after thawing, or bake. Cheese balls can serve as a quick snack or as a healthier form of snack products for occasional consumption.

Klasifikace

  • Druh

    G<sub>funk</sub> - Funkční vzorek

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2022

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Interní identifikační kód produktu

    říjen 2022

  • Číselná identifikace

  • Technické parametry

    potravina

  • Ekonomické parametry

    v nabídce

  • Kategorie aplik. výsledku dle nákladů

  • IČO vlastníka výsledku

    00027022

  • Název vlastníka

    Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i.

  • Stát vlastníka

    CZ - Česká republika

  • Druh možnosti využití

    P - Využití výsledku jiným subjektem je v některých případech možné bez nabytí licence

  • Požadavek na licenční poplatek

    Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek

  • Adresa www stránky s výsledkem