Bezlepkové sýrové kuličky s vyšším obsahem vlákniny
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F22%3AN0000024" target="_blank" >RIV/00027022:_____/22:N0000024 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Bezlepkové sýrové kuličky s vyšším obsahem vlákniny
Popis výsledku v původním jazyce
Základní surovinou pro přípravu sýrového chleba ve formě pečených kuliček nebo bochánků je směs škrobů a přirozeně bezlepkových mouk z cereálií, pseudocereálií, luštěnin, ořechů nebo jiných semen. Součástí receptury jsou dále vejce, mléko, sýr nebo tvaroh a sůl. Další složky zajišťují ochucení a barvu pečiva. Sýrové kuličky je možné péci a ihned teplé konzumovat nebo je uložit v chladu na několik dní a pak ohřát. Těsto i hotové pečivo je možné zamrazit a po rozmražení ohřát, resp. upéct. Sýrové kuličky mohou sloužit jako rychlé občerstvení nebo jako zdravější forma snack výrobků pro příležitostnou konzumaci.
Název v anglickém jazyce
Gluten-free cheese balls with a higher fiber content.
Popis výsledku anglicky
The basic raw material for preparing cheese bread in the form of baked balls or buns is a mixture of starches and naturally gluten-free flours from cereals, pseudocereals, legumes, nuts or other seeds. The recipe also includes eggs, milk, cheese or cottage cheese and salt. Other ingredients adjust the taste and color of the pastry.Cheese balls can be baked and consumed immediately warm or stored in the cold for several days and then reheated. Dough and ready-made pastries can be frozen and reheated after thawing, or bake. Cheese balls can serve as a quick snack or as a healthier form of snack products for occasional consumption.
Klasifikace
Druh
G<sub>funk</sub> - Funkční vzorek
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2022
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Interní identifikační kód produktu
říjen 2022
Číselná identifikace
—
Technické parametry
potravina
Ekonomické parametry
v nabídce
Kategorie aplik. výsledku dle nákladů
—
IČO vlastníka výsledku
00027022
Název vlastníka
Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i.
Stát vlastníka
CZ - Česká republika
Druh možnosti využití
P - Využití výsledku jiným subjektem je v některých případech možné bez nabytí licence
Požadavek na licenční poplatek
Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek
Adresa www stránky s výsledkem
—