Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Nízkodohřívaný sýr s probiotickými laktobacily

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F16%3AN0000059" target="_blank" >RIV/26722861:_____/16:N0000059 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://isdv.upv.cz/webapp/webapp.pts.det?xprim=10185731&lan=cs&s_majs=&s_puvo=&s_naze=&s_anot=" target="_blank" >https://isdv.upv.cz/webapp/webapp.pts.det?xprim=10185731&lan=cs&s_majs=&s_puvo=&s_naze=&s_anot=</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Nízkodohřívaný sýr s probiotickými laktobacily

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Technické řešení se týká výroby nízkodohřívaného sýra se čtyřmi vybranými probiotickými laktobacily izolovanými z lidských zdrojů. Sýry vyráběné s těmito laktobacily mohou díky svým odlišným vlastnostem vytvořit nový segment sortimentu délezrajících sýrů poskytujících zdravotní benefity konzumentům bez nároků na změnu výrobního zařízení na straně výrobce.

  • Název v anglickém jazyce

    Low-reheated cheese with probiotic lactobacilli

  • Popis výsledku anglicky

    The technical description describes the technology of low-reheated cheese enriched with lactobacili isolated from gastrointestinal human environment. The cheeses with lactobaili perform unique properties so that can represent new sortiment of ripening cheeses that provide the health benefits. The manufacturing machinary of producer is unchanged.

Klasifikace

  • Druh

    F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1310256" target="_blank" >QJ1310256: Nové produkty na bázi mléka a obilovin pro potřeby lidské výživy s využitím biotechnologických postupů a mikroorganismů selektovaných pomocí genomických metod</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo patentu nebo vzoru

    29411

  • Vydavatel

    CZ001 -

  • Název vydavatele

    Industrial Property Office

  • Místo vydání

    Prague

  • Stát vydání

    CZ - Česká republika

  • Datum přijetí

  • Název vlastníka

    Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.

  • Způsob využití

    A - Výsledek využívá pouze poskytovatel

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence