Nízkodohřívaný sýr s probiotickými laktobacily
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F16%3AN0000059" target="_blank" >RIV/26722861:_____/16:N0000059 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://isdv.upv.cz/webapp/webapp.pts.det?xprim=10185731&lan=cs&s_majs=&s_puvo=&s_naze=&s_anot=" target="_blank" >https://isdv.upv.cz/webapp/webapp.pts.det?xprim=10185731&lan=cs&s_majs=&s_puvo=&s_naze=&s_anot=</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Nízkodohřívaný sýr s probiotickými laktobacily
Popis výsledku v původním jazyce
Technické řešení se týká výroby nízkodohřívaného sýra se čtyřmi vybranými probiotickými laktobacily izolovanými z lidských zdrojů. Sýry vyráběné s těmito laktobacily mohou díky svým odlišným vlastnostem vytvořit nový segment sortimentu délezrajících sýrů poskytujících zdravotní benefity konzumentům bez nároků na změnu výrobního zařízení na straně výrobce.
Název v anglickém jazyce
Low-reheated cheese with probiotic lactobacilli
Popis výsledku anglicky
The technical description describes the technology of low-reheated cheese enriched with lactobacili isolated from gastrointestinal human environment. The cheeses with lactobaili perform unique properties so that can represent new sortiment of ripening cheeses that provide the health benefits. The manufacturing machinary of producer is unchanged.
Klasifikace
Druh
F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QJ1310256" target="_blank" >QJ1310256: Nové produkty na bázi mléka a obilovin pro potřeby lidské výživy s využitím biotechnologických postupů a mikroorganismů selektovaných pomocí genomických metod</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2016
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Číslo patentu nebo vzoru
29411
Vydavatel
CZ001 -
Název vydavatele
Industrial Property Office
Místo vydání
Prague
Stát vydání
CZ - Česká republika
Datum přijetí
—
Název vlastníka
Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.
Způsob využití
A - Výsledek využívá pouze poskytovatel
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence