Bonbony se sirupy na bázi hydrokoloidů
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F22%3AN0000057" target="_blank" >RIV/00027022:_____/22:N0000057 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://isdv.upv.cz/webapp/!resdb.pta.frm" target="_blank" >https://isdv.upv.cz/webapp/!resdb.pta.frm</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Bonbony se sirupy na bázi hydrokoloidů
Popis výsledku v původním jazyce
Technické řešení umožňuje výrobu přijatelné formy bonbonů, vhodných zejména jako doplňky stravy. Výchozími surovinami sirupů byly vybrány cibule, česnek a zázvor. Použitím „za studena“ vyrobených sirupů se zachovávají základní vlastnosti výchozích surovin. Kombinace sirupů a hydrokoloidů pozitivně ovlivňuje senzorické vlastnosti výsledného produktu, čímž je zpříjemněna jeho konzumace
Název v anglickém jazyce
Candies with syrups based on hydrocolloids
Popis výsledku anglicky
The technical solution enables the production of an acceptable form of candies, particularly suitable as food supplements. Onions, garlic and ginger were chosen as the starting raw materials for the syrups. By using "cold" produced syrups, the basic properties of the raw materials are preserved. The combination of syrups and hydrocolloids positively affects the sensory properties of the resulting product, making its consumption more pleasant
Klasifikace
Druh
F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QK1910103" target="_blank" >QK1910103: České bylinky pro nové potraviny podporující zdraví populace</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2022
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Číslo patentu nebo vzoru
35992
Vydavatel
CZ001 -
Název vydavatele
Industrial Property Office
Místo vydání
Prague
Stát vydání
CZ - Česká republika
Datum přijetí
—
Název vlastníka
Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i.
Způsob využití
A - Výsledek využívá pouze poskytovatel
Druh možnosti využití
P - Využití výsledku jiným subjektem je v některých případech možné bez nabytí licence