FALŠOVÁNÍ RYB: aktuální trendy a metody odhalování
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F23%3AN0000041" target="_blank" >RIV/00027022:_____/23:N0000041 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/60461373:22330/23:43928341
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
FALŠOVÁNÍ RYB: aktuální trendy a metody odhalování
Popis výsledku v původním jazyce
Workshop o možnostech identifikace rybích druhů se zaměřením na odhalování falšování potravin. Témata přednášek zahrnovaly diversitu ryb lovených, aktuální situaci v ČR ohledně falšování zpracovaných produktů rybolovu a ryb, metody odhalování falšování ryb a představení genu parvalbumin.
Název v anglickém jazyce
FISH FRAUD: current trends and methods of detection
Popis výsledku anglicky
Workshop on fish species identification with a focus on detecting food adulteration. The topics of the lectures included the diversity of fish caught, the current situation in the Czech Republic regarding the adulteration of processed fish and fish products, methods of detecting fish adulteration and the introduction of the parvalbumin gene.
Klasifikace
Druh
W - Uspořádání workshopu
CEP obor
—
OECD FORD obor
10603 - Genetics and heredity (medical genetics to be 3)
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QK1910231" target="_blank" >QK1910231: Nové přístupy k průkazu falšování rybího masa pomocí genomové DNA</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2023
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Místo konání akce
VŠCHT Praha
Stát konání akce
CZ - Česká republika
Datum zahájení akce
—
Datum ukončení akce
—
Celkový počet účastníků
40
Počet zahraničních účastníků
—
Typ akce podle státní přísl. účastníků
CST - Celostátní akce