Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Fermentovaná cibule

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F23%3AN0000050" target="_blank" >RIV/00027022:_____/23:N0000050 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://isdv.upv.gov.cz/webapp/!resdb.pta.frm" target="_blank" >https://isdv.upv.gov.cz/webapp/!resdb.pta.frm</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Fermentovaná cibule

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Pro přípravu fermentované cibule je klíčovou operací fermentace v nálevu, který se připravuje z pitné vody, soli a inokula. Přídavek koření umožňuje doladit chuť výrobku a vtisknout mu individuální charakter. Pro zajištění mléčné fermentace se používá inokulace šťávou z kysané zeleniny. Účelem inokulace je vnést do zeleninové směsi dostatek aktivních mléčných bakterií, aby se zajistil rychlý začátek kvasného procesu. Kysání probíhá v kvasných nádobách nebo vacích pro dokonalé zajištění anoxických podmínek a prevenci povrchového nárůstu plísně. Když pH poklesne pod hodnotu 4,0, je celý proces ukončen a výrobek je dále skladován při teplotách 5 až 8 °C.

  • Název v anglickém jazyce

    A fermented onions

  • Popis výsledku anglicky

    For the preparation of fermented onions, the key operation is the fermentation in the pickle, which is prepared from drinking water, salt and inoculum. The addition of spices makes it possible to fine-tune the taste of the product and give it an individual character. Inoculation with juice from fermented vegetables is used to ensure lactic fermentation. The purpose of inoculation is to introduce enough active lactic acid bacteria into the vegetable mixture to ensure a rapid start to the fermentation process. Fermenting takes place in fermentation containers or bags to ensure perfect anoxic conditions and prevent the growth of mold on the surface. When the pH drops below 4.0, the whole process is finished and the product is further stored at temperatures of 5 to 8 °C.

Klasifikace

  • Druh

    F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/LM2023064" target="_blank" >LM2023064: Infrastruktura pro propagaci metrologie v potravinářství a výživě v České republice</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2023

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo patentu nebo vzoru

    37597

  • Vydavatel

    CZ001 -

  • Název vydavatele

    Industrial Property Office

  • Místo vydání

    Prague

  • Stát vydání

    CZ - Česká republika

  • Datum přijetí

  • Název vlastníka

    Výzkumný ústav potravinářský Praha, v. v. i.

  • Způsob využití

    A - Výsledek využívá pouze poskytovatel

  • Druh možnosti využití

    P - Využití výsledku jiným subjektem je v některých případech možné bez nabytí licence