Exkurze studentů 1. ročníku magisterského studia VŠCHT, program Analýza potravin konaná ve Výzkumném ústavu potravinářském Praha
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F23%3AN0000069" target="_blank" >RIV/00027022:_____/23:N0000069 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Exkurze studentů 1. ročníku magisterského studia VŠCHT, program Analýza potravin konaná ve Výzkumném ústavu potravinářském Praha
Popis výsledku v původním jazyce
Dne 15. 5. proběhla exkurze studentů 1. ročníku magisterského studia VŠCHT, program Analýza potravin, ve Výzkumném ústavu potravinářském Praha. Exkurze se zúčastnilo 18 studentů s doprovodem pedagoga. V rámci exkurze studenti navštívili technologickou halu, prohlédli si zařízení pro ošetření potravin vysokým tlakem, byla jim prezentována laboratoř pro detekci alergenů, PCR pracoviště, pracoviště pro testování receptur a analytické centrum. Na každém pracovišti studenti vyslechli nejprve výklad odborníka pracujícího v daném oboru a následně diskutovali. Exkurzi organizovala E. Kováříková a na jednotlivých pracovištích prezentovali M. Houška, M. Begany, E. Čermáková, Z. Šmídová a J. Rysová. M. Froněk vypomáhal organizačně. Studenti jevili zájem zejména o výzkumný přesah jednotlivých pracovišť, metody prezentace výsledků, ale i o podrobnosti jednotlivých prezentovaných technik.
Název v anglickém jazyce
Excursion of students of the 1st year of the master's study of VŠCHT, Food Analysis program held at the Food Research Institute Prague
Popis výsledku anglicky
On May 15, students of the 1st year of the VŠCHT master's study, Food Analysis program, took an excursion to the Prague Food Research Institute. 18 students accompanied by a teacher took part in the excursion. As part of the excursion, the students visited the technology hall, viewed equipment for high-pressure food treatment, were presented with a laboratory for allergen detection, a PCR workplace, a recipe testing workplace and an analytical center. At each workplace, the students first listened to an explanation by an expert working in the given field and then discussed. The excursion was organized by E. Kováříková and presented at individual workplaces by M. Houška, M. Begany, E. Čermáková, Z. Šmídová and J. Rysová. M. Froněk helped with organization. Students were particularly interested in the research overlap of individual workplaces, methods of presenting results, but also in the details of individual techniques presented.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
40500 - Other agricultural sciences
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2023
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů