Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Exkurze studentů 1. ročníku magisterského studia VŠCHT, program Analýza potravin konaná ve Výzkumném ústavu potravinářském Praha

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F23%3AN0000069" target="_blank" >RIV/00027022:_____/23:N0000069 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Exkurze studentů 1. ročníku magisterského studia VŠCHT, program Analýza potravin konaná ve Výzkumném ústavu potravinářském Praha

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Dne 15. 5. proběhla exkurze studentů 1. ročníku magisterského studia VŠCHT, program Analýza potravin, ve Výzkumném ústavu potravinářském Praha. Exkurze se zúčastnilo 18 studentů s doprovodem pedagoga. V rámci exkurze studenti navštívili technologickou halu, prohlédli si zařízení pro ošetření potravin vysokým tlakem, byla jim prezentována laboratoř pro detekci alergenů, PCR pracoviště, pracoviště pro testování receptur a analytické centrum. Na každém pracovišti studenti vyslechli nejprve výklad odborníka pracujícího v daném oboru a následně diskutovali. Exkurzi organizovala E. Kováříková a na jednotlivých pracovištích prezentovali M. Houška, M. Begany, E. Čermáková, Z. Šmídová a J. Rysová. M. Froněk vypomáhal organizačně. Studenti jevili zájem zejména o výzkumný přesah jednotlivých pracovišť, metody prezentace výsledků, ale i o podrobnosti jednotlivých prezentovaných technik.

  • Název v anglickém jazyce

    Excursion of students of the 1st year of the master's study of VŠCHT, Food Analysis program held at the Food Research Institute Prague

  • Popis výsledku anglicky

    On May 15, students of the 1st year of the VŠCHT master's study, Food Analysis program, took an excursion to the Prague Food Research Institute. 18 students accompanied by a teacher took part in the excursion. As part of the excursion, the students visited the technology hall, viewed equipment for high-pressure food treatment, were presented with a laboratory for allergen detection, a PCR workplace, a recipe testing workplace and an analytical center. At each workplace, the students first listened to an explanation by an expert working in the given field and then discussed. The excursion was organized by E. Kováříková and presented at individual workplaces by M. Houška, M. Begany, E. Čermáková, Z. Šmídová and J. Rysová. M. Froněk helped with organization. Students were particularly interested in the research overlap of individual workplaces, methods of presenting results, but also in the details of individual techniques presented.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40500 - Other agricultural sciences

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2023

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů