Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Bezlepková dieta a bezlepkové potraviny v České republice v průběhu 25 let

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F24%3AN0000016" target="_blank" >RIV/00027022:_____/24:N0000016 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://publikacie.iuridica.truni.sk/wp-content/uploads/2024/11/zbornik_potrav_final.pdf" target="_blank" >http://publikacie.iuridica.truni.sk/wp-content/uploads/2024/11/zbornik_potrav_final.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Bezlepková dieta a bezlepkové potraviny v České republice v průběhu 25 let

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Článek uvádí legislativní pravidla pro bezlepkové potraviny, pro alergenní složky, stanovisko státních kontrolních orgánů v ČR a pravidla pro použití loga přeškrtnutého klasu. Pro porovnání jsou uvedena i pravidla posuzování bezlepkových potravin v některých zemích mimo EU. Dále jsou uvedeny informace k databázi “Potraviny bez lepku“ provozované Výzkumným ústavem potravinářským Praha, v.v.i., příklady stanovení obsahu lepku ve dvou skupinách potravin a souhrnnou tabulku s výsledky stanovení obsahu lepku v potravinách za posledních 5 let. Mezinárodní konference Potravinové právo, Zochova chata, Modra, 13. - 14. 6. 2024

  • Název v anglickém jazyce

    Gluten-free diet and gluten-free foods in the Czech Republic during 25 years

  • Popis výsledku anglicky

    The article presents the legislative rules for gluten-free foods, for allergenic ingredients, the opinion of the state control authorities in the Czech Republic and the rules for using the Crossed Grain Trademark logo. One part of the article is also dedicated to gluten-free food legislation in several countries outside the EU. Information on the database of gluten-free foods operated by the Food Research Institute Prague, the results of the determination of the gluten content in two food groups and a summary table with the results of the determination of the gluten content in foods for last 5 years are also presented.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2024

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů