Věda na talíři
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F24%3AN0000068" target="_blank" >RIV/00027022:_____/24:N0000068 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Věda na talíři
Popis výsledku v původním jazyce
Aktivita byla zaměřena na žáky druhého stupně základní školy. Cílem bylo prezentovat vědu o potravinách jako téma propojené s každodenním životem. Aktivity zahrnovaly přednášky na téma – zemědělství a potravinářství jako součást potravních vztahů (potravní vztahy bylo téma probírané v biologii). Další aktivitou byl workshop na téma senzorická analýza spojený s ochutnávkou. V rámci přednášky na téma nakládání s informace a vyhledávání relevantních informací byli žáci požádáni o zpracování zvoleného tématu do formy vědeckého zápisu. Aktivita proběhla ve spolupráci s pedagogy v šestých třídách. Základní škola T.G.Masaryka, Mnichovice, 14.5.; 4.6.; 15.11.; 19.11.;27.11.; 28.11. 2024)
Název v anglickém jazyce
The science on the plate
Popis výsledku anglicky
The activity was aimed at pupils of the second grade of primary school. The aim was to present food science as a topic linked to everyday life. The activities included lectures on the topic - agriculture and food industry as part of food relations (food relations was a topic discussed in biology). Another activity was a workshop on the topic of sensory analysis combined with a tasting. As part of the lecture on handling information and searching for relevant information, the students were asked to process the chosen topic in the form of scientific notation. The activity took place in cooperation with teachers in the sixth grades.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2024
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů