Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Laboratorní metody vhodné pro identifikaci masa růzých druhů zvířat založené na průkazu druhově specifických proteinových komponent

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027162%3A_____%2F01%3A90000071" target="_blank" >RIV/00027162:_____/01:90000071 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Laboratorní metody vhodné pro identifikaci masa růzých druhů zvířat založené na průkazu druhově specifických proteinových komponent

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V současné praxi, a to zejména při technologickém zpracování masa dochází k záměnám, často i záměrným, kvalitního masa za maso levnějších druhů zvířat. Dnes je již pro druhové rozlišení specifických proteinů k dispozici celá řada metod. Na našem pracovišti se zabýváme identifikací živočišných proteinů v tepelně opracovaných masných výrobcích jednak metodami elektroforetickými a imunochemickými, jednak i moderními metodami molekulárně biologickými, které pronikají do mnoha oborů. Dosud jsme schopni v naší laboratoři pro detekci falšování potravin identifikovat maso hovězí, vepřové, drůbeží, koňské, klokaní a potkaní.

  • Název v anglickém jazyce

    Laboratory methods suitable for meat identification from different animal species based on the detection of species specific protein components

  • Popis výsledku anglicky

    In the course of technological meat processing alterations, often deliberate, occur in high quality meat for meat of less expensive animal species. At present a series of methods are available to differentiate speices specific proteins. Our laboratory isengaged in identification of animal proteins in heat processed animal products using electrophoretic and immunochemical methods as well as new methods of molecular biology. In our laboratory for detection of meat adulteration we are able to identify beef, pork, poultry meat, horse meat, kangaroo and rat meat.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GJ - Choroby a škůdci zvířat, veterinární medicina

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QC1111" target="_blank" >QC1111: Analytické metody pro rozšíření možností průkazu falšování (autenticity) vybraných potravinářských komodit</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2001

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Myslivecké listy

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    1

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    2

  • Strana od-do

    31-32

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus