Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Histochemické a imunochemické vyšetření vzorků - detekce sójové bílkoviny v drůbežích masných výrobcích

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027162%3A_____%2F06%3A%230000024" target="_blank" >RIV/00027162:_____/06:#0000024 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/62157124:16270/06:00000790

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Histochemické a imunochemické vyšetření vzorků - detekce sójové bílkoviny v drůbežích masných výrobcích

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem studie bylo použití histochemických a imunochemických metod pro stanovení sójové bílkoviny v modelových vzorcích s různou koncentrací (0.5 až 10 %) sledovaného přídavku a ověření výsledků na komerčních vzorcích výrobků z drůbežího masa zakoupenýchv tržní síti České republiky. Použité vyšetřovací metody byly porovnány z hlediska jejich specifity, meze detekce a z hlediska ekonomického. Všechny použité metody umožnily určit 0.5 % přidaného sójového izolátu. Celkem bylo vyšetřeno 11 drůbežích masných výrobků. Ve všech vzorcích byla sójová bílkovina detekována a zároveň i deklarována.

  • Název v anglickém jazyce

    Histochemical and immunochemical detection of soybean proteins in model samples and poultry meat products

  • Popis výsledku anglicky

    Histochemical methods based on the chemical reaction between a dye and particular components and immunochemical methods based on antigen-specific antibody interaction in food were used for the detection of soybean proteins in model samples and commercialpoultry meat products. Five meat products model samples consisting of 10 to 0.5 % of soy isolate were investigated by two histochemical Lugol-Calleja and Pass-Calleja methods. Simultaneously the same model samples were tested by indirect competitive ELISA method developed in the Veterinary Research Institute. The results were identical. All methods were able to detect 0.5 % of soy isolate added. Eleven commercial poultry meat products were investigated. Specificity and sensitivity of the methods were evaluated.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/1B53004" target="_blank" >1B53004: Kvalitativní a kvantitativní diagnostika součástí rostlinného a živočišného původu v potravinách pomocí histochemických a imunohistochemických metod</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Hygiena Alimentoum XXVII

  • ISBN

    80-7148-055-X

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    271-274

  • Název nakladatele

    Univerzita veterinárneho lekárstva

  • Místo vydání

    Košice

  • Místo konání akce

    Štrbské Pleso, Slovensko

  • Datum konání akce

    18. 5. 2006

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku