Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Obsah jodu v mase brojlerových kuřat.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027162%3A_____%2F07%3AE0004668" target="_blank" >RIV/00027162:_____/07:E0004668 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60076658:12220/07:E0004668 RIV/60076658:12220/07:00008292

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Content of Iodine in Broiler Meat.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The present study brings current information on providing broilers with the required iodine level by the determination of its content in breast and leg muscles and on the relationship between those concentrations and iodine intake by the human population. The iodine content was assessed by the Sandell-Kolthoff method in 84 samples of broiler breast and leg muscles from seven farms in four districts of the Czech Republic, collected during the period from August to September 2004. Average iodine content in broiler breast and leg muscles was 18.9 6.71 ?g Ikg-l and 38.1 19.79 ?g Ikg-l, respectively, and coefficient of variation was 35.5 % and 52.01 %, respectively. Iodine concentration in leg muscles was statistically significantly higher (P 0.0001) relative to breast muscles. Iodine level variations in the samples from respective farms were expressed in the levels range of 11.4 to 24.3 ?g Ikg-l and 18.3 to 61.2 ?g Ikg-l in breast and leg muscles, respectively. The detected variations migh

  • Název v anglickém jazyce

    Content of Iodine in Broiler Meat.

  • Popis výsledku anglicky

    The present study brings current information on providing broilers with the required iodine level by the determination of its content in breast and leg muscles and on the relationship between those concentrations and iodine intake by the human population. The iodine content was assessed by the Sandell-Kolthoff method in 84 samples of broiler breast and leg muscles from seven farms in four districts of the Czech Republic, collected during the period from August to September 2004. Average iodine content in broiler breast and leg muscles was 18.9 6.71 ?g Ikg-l and 38.1 19.79 ?g Ikg-l, respectively, and coefficient of variation was 35.5 % and 52.01 %, respectively. Iodine concentration in leg muscles was statistically significantly higher (P 0.0001) relative to breast muscles. Iodine level variations in the samples from respective farms were expressed in the levels range of 11.4 to 24.3 ?g Ikg-l and 18.3 to 61.2 ?g Ikg-l in breast and leg muscles, respectively. The detected variations migh

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/1B44013" target="_blank" >1B44013: Regulace obsahu jódu v potravinách živočišného původu.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    ACTA VETERINARIA BRNO

  • ISSN

    0001-7213

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    1

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus