Obsah jodu v mase brojlerových kuřat.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027162%3A_____%2F07%3AE0004668" target="_blank" >RIV/00027162:_____/07:E0004668 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/60076658:12220/07:E0004668 RIV/60076658:12220/07:00008292
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Content of Iodine in Broiler Meat.
Popis výsledku v původním jazyce
The present study brings current information on providing broilers with the required iodine level by the determination of its content in breast and leg muscles and on the relationship between those concentrations and iodine intake by the human population. The iodine content was assessed by the Sandell-Kolthoff method in 84 samples of broiler breast and leg muscles from seven farms in four districts of the Czech Republic, collected during the period from August to September 2004. Average iodine content in broiler breast and leg muscles was 18.9 6.71 ?g Ikg-l and 38.1 19.79 ?g Ikg-l, respectively, and coefficient of variation was 35.5 % and 52.01 %, respectively. Iodine concentration in leg muscles was statistically significantly higher (P 0.0001) relative to breast muscles. Iodine level variations in the samples from respective farms were expressed in the levels range of 11.4 to 24.3 ?g Ikg-l and 18.3 to 61.2 ?g Ikg-l in breast and leg muscles, respectively. The detected variations migh
Název v anglickém jazyce
Content of Iodine in Broiler Meat.
Popis výsledku anglicky
The present study brings current information on providing broilers with the required iodine level by the determination of its content in breast and leg muscles and on the relationship between those concentrations and iodine intake by the human population. The iodine content was assessed by the Sandell-Kolthoff method in 84 samples of broiler breast and leg muscles from seven farms in four districts of the Czech Republic, collected during the period from August to September 2004. Average iodine content in broiler breast and leg muscles was 18.9 6.71 ?g Ikg-l and 38.1 19.79 ?g Ikg-l, respectively, and coefficient of variation was 35.5 % and 52.01 %, respectively. Iodine concentration in leg muscles was statistically significantly higher (P 0.0001) relative to breast muscles. Iodine level variations in the samples from respective farms were expressed in the levels range of 11.4 to 24.3 ?g Ikg-l and 18.3 to 61.2 ?g Ikg-l in breast and leg muscles, respectively. The detected variations migh
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GH - Výživa hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/1B44013" target="_blank" >1B44013: Regulace obsahu jódu v potravinách živočišného původu.</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2007
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
ACTA VETERINARIA BRNO
ISSN
0001-7213
e-ISSN
—
Svazek periodika
—
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
1
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—