Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Presence of Mycobacterium avium Subspecies and Hepatitis E Virus in Raw Meat Products

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027162%3A_____%2F14%3A%230001097" target="_blank" >RIV/00027162:_____/14:#0001097 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.4315/0362-028X.JFP-13-252" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.4315/0362-028X.JFP-13-252</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.4315/0362-028X.JFP-13-252" target="_blank" >10.4315/0362-028X.JFP-13-252</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Presence of Mycobacterium avium Subspecies and Hepatitis E Virus in Raw Meat Products

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Meat and meat products may be the source of various pathogenic and potentially pathogenic agents for humans. We ascertained the occurrence of Mycobacterium avium subsp. paratuberculosis, subsp. avium, and subsp. hominissuis, and hepatitis E virus in retail raw meat products. The DNA of at least one of the target M. avium subspecies was detected in 26 (29.2%) of 89 analyzed samples of meat products. Fourteen (15.7%), 1 (1.1%), and 17 (19.1%) samples contained the DNA of Mycobacterium avium subsp. paratuberculosis, subsp. avium, and subsp. hominissuis, respectively. The number of mycobacterial cells per gram of meat products determined by real-time quantitative PCR ranged from 1.15 x 10(2) to 6.97 x 10(3). Mycobacterium chitae and Mycobacterium nonchromogenicum were isolated from three (3.4%) samples. Culture examination was not positive for any M. avium subspecies. Hepatitis E virus RNA was not detected in any of the samples.

  • Název v anglickém jazyce

    Presence of Mycobacterium avium Subspecies and Hepatitis E Virus in Raw Meat Products

  • Popis výsledku anglicky

    Meat and meat products may be the source of various pathogenic and potentially pathogenic agents for humans. We ascertained the occurrence of Mycobacterium avium subsp. paratuberculosis, subsp. avium, and subsp. hominissuis, and hepatitis E virus in retail raw meat products. The DNA of at least one of the target M. avium subspecies was detected in 26 (29.2%) of 89 analyzed samples of meat products. Fourteen (15.7%), 1 (1.1%), and 17 (19.1%) samples contained the DNA of Mycobacterium avium subsp. paratuberculosis, subsp. avium, and subsp. hominissuis, respectively. The number of mycobacterial cells per gram of meat products determined by real-time quantitative PCR ranged from 1.15 x 10(2) to 6.97 x 10(3). Mycobacterium chitae and Mycobacterium nonchromogenicum were isolated from three (3.4%) samples. Culture examination was not positive for any M. avium subspecies. Hepatitis E virus RNA was not detected in any of the samples.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of Food Protection

  • ISSN

    0362-028X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    77

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    US - Spojené státy americké

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    335-338

  • Kód UT WoS článku

    000330819300021

  • EID výsledku v databázi Scopus