Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The effect of fish and palm oil addition on fatty acids content of pig tissues

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027162%3A_____%2F16%3AN0000149" target="_blank" >RIV/00027162:_____/16:N0000149 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/62156489:43210/16:43910183

  • Výsledek na webu

    <a href="https://mnet.mendelu.cz/mendelnet2016/mnet_2016_full.pdf" target="_blank" >https://mnet.mendelu.cz/mendelnet2016/mnet_2016_full.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The effect of fish and palm oil addition on fatty acids content of pig tissues

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Thirty-two piglets at the age of eight weeks were divided into two groups for 60 days of fattening. The experimental group (FO) was fed the basic feed mixture with addition of fish oil (2.5%) and the control group (PO) was fed basic feed mixture with addition of palm oil (2.5%). Fish oil is characterized by high proportion of n-3 polyunsaturated fatty acids. Palm oil has high level of palmitic, oleic and linoleic acids. At the end of fattening period, fatty acids content in the liver, muscle and adipose tissues were determined. FO-diet caused increase of PUFA n-3 in all observed tissues (P < 0.01). PO-diet had effect only in adipose tissue, where significant increase of palmitic, stearic and linoleic acids was found (P < 0.05).

  • Název v anglickém jazyce

    The effect of fish and palm oil addition on fatty acids content of pig tissues

  • Popis výsledku anglicky

    Thirty-two piglets at the age of eight weeks were divided into two groups for 60 days of fattening. The experimental group (FO) was fed the basic feed mixture with addition of fish oil (2.5%) and the control group (PO) was fed basic feed mixture with addition of palm oil (2.5%). Fish oil is characterized by high proportion of n-3 polyunsaturated fatty acids. Palm oil has high level of palmitic, oleic and linoleic acids. At the end of fattening period, fatty acids content in the liver, muscle and adipose tissues were determined. FO-diet caused increase of PUFA n-3 in all observed tissues (P < 0.01). PO-diet had effect only in adipose tissue, where significant increase of palmitic, stearic and linoleic acids was found (P < 0.05).

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GJ - Choroby a škůdci zvířat, veterinární medicina

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    MendelNet 2016

  • ISBN

    978-80-7509-443-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    616-621

  • Název nakladatele

    Mendelova Univerzita v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    9. 11. 2016

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku

    000392968500110