The effect of fish and palm oil addition on fatty acids content of pig tissues
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027162%3A_____%2F16%3AN0000149" target="_blank" >RIV/00027162:_____/16:N0000149 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/62156489:43210/16:43910183
Výsledek na webu
<a href="https://mnet.mendelu.cz/mendelnet2016/mnet_2016_full.pdf" target="_blank" >https://mnet.mendelu.cz/mendelnet2016/mnet_2016_full.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
The effect of fish and palm oil addition on fatty acids content of pig tissues
Popis výsledku v původním jazyce
Thirty-two piglets at the age of eight weeks were divided into two groups for 60 days of fattening. The experimental group (FO) was fed the basic feed mixture with addition of fish oil (2.5%) and the control group (PO) was fed basic feed mixture with addition of palm oil (2.5%). Fish oil is characterized by high proportion of n-3 polyunsaturated fatty acids. Palm oil has high level of palmitic, oleic and linoleic acids. At the end of fattening period, fatty acids content in the liver, muscle and adipose tissues were determined. FO-diet caused increase of PUFA n-3 in all observed tissues (P < 0.01). PO-diet had effect only in adipose tissue, where significant increase of palmitic, stearic and linoleic acids was found (P < 0.05).
Název v anglickém jazyce
The effect of fish and palm oil addition on fatty acids content of pig tissues
Popis výsledku anglicky
Thirty-two piglets at the age of eight weeks were divided into two groups for 60 days of fattening. The experimental group (FO) was fed the basic feed mixture with addition of fish oil (2.5%) and the control group (PO) was fed basic feed mixture with addition of palm oil (2.5%). Fish oil is characterized by high proportion of n-3 polyunsaturated fatty acids. Palm oil has high level of palmitic, oleic and linoleic acids. At the end of fattening period, fatty acids content in the liver, muscle and adipose tissues were determined. FO-diet caused increase of PUFA n-3 in all observed tissues (P < 0.01). PO-diet had effect only in adipose tissue, where significant increase of palmitic, stearic and linoleic acids was found (P < 0.05).
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GJ - Choroby a škůdci zvířat, veterinární medicina
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2016
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
MendelNet 2016
ISBN
978-80-7509-443-8
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
616-621
Název nakladatele
Mendelova Univerzita v Brně
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
9. 11. 2016
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
000392968500110