Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Plán HACCP kuchyně společného stravování pro přípravu hovězího carpaccia a tatarského bifteku

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027162%3A_____%2F17%3AN0000032" target="_blank" >RIV/00027162:_____/17:N0000032 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/62157124:16270/17:43876232

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.periodik.cz/predplatne/casopis.php?akce=vydani&titul=3707&rok=2017&vydani=7" target="_blank" >https://www.periodik.cz/predplatne/casopis.php?akce=vydani&titul=3707&rok=2017&vydani=7</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Plán HACCP kuchyně společného stravování pro přípravu hovězího carpaccia a tatarského bifteku

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Systém HACCP je jeden z hlavních nástrojů, jak účinně zajistit zdravotní nezávadnost potravin a předcházet ohrožení zdraví konzumentů. Zavedení systému vyplývá z platné evropské i národní legislativy založené na základních principech. Článek popisuje zavedení systému HACCP na konkrétních příkladech ve veřejném stravování (hovězí carpaccio a tatarský biftek). Plán se zaměřuje na sedm základních principů HACCP, které jednotlivě popisuje na konkrétních pokrmech. Mezi velmi důležitý krok patří sestavení diagramu výrobního procesu a určení kritických kontrolních bodů. Prevence alimentárních nákaz musí být pro podnikatele v oblasti gastronomie prioritou a plány HACCP jsou pro zajištění bezpečnosti pokrmů nezbytností.

  • Název v anglickém jazyce

    HACCP kitchen plan for the praparation of beef carpaccio and tatar steak

  • Popis výsledku anglicky

    The HACCP system is one of the main tools to effectively improve health safety of food and protect consumers' health, and thus it is focused on food safety issues. The introduction of the system follows from the current European and national legislation based on basic principles. The article describes the implementation of the HACCP system in specific examples of public catering (beef carpaccio and steak tartare). The plan focuses on the seven basic principles of HACCP, which describe individually on specific dishes. Among the most important step includes the assembly diagram of the production process and identifying critical control points. Prevention of food-borne illness must be a priority for gastronomy entrepreneurs and HACCP plans are necessary to ensure food safety.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/LO1218" target="_blank" >LO1218: Zdravé zvíře jako zdroj zdravé potraviny</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Veterinářství

  • ISSN

    0506-8231

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

  • Číslo periodika v rámci svazku

    7

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    573-578

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus