Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Mikrobiální kontaminace jatečně upravených těl

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027162%3A_____%2F18%3AN0000038" target="_blank" >RIV/00027162:_____/18:N0000038 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://vetweb.cz/" target="_blank" >https://vetweb.cz/</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Mikrobiální kontaminace jatečně upravených těl

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Mikrobiální kontaminace představuje významné riziko u jatečně upravených těl. Jelikož je maso dynamicky měnícím se materiálem, je velmi příznivým zdrojem pro růst mikroorganismů. Mikrobiologická nebezpečí v potravinách představují hlavní zdroj onemocnění z potravin u lidí. Uvádí se, že čerstvé maso po porážce je prakticky sterilní. Jakmile jsou zvířata poražena a pokračuje jatečné opracování, je maso vystaveno možné kontaminaci.

  • Název v anglickém jazyce

    Microbial contamination of the carcasses

  • Popis výsledku anglicky

    Microbial contamination represents a significant risk in carcasses. Since meat is a dynamically changing material, it is a very good source for the growth of microorganisms. Microbiological hazards in food are the major source of food-borne illness in humans. It is reported that fresh meat after slaughter is practical sterile. Once the animals are slaughtered and carcass processing continues, the meat is subject to possible contamination.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Veterinářství

  • ISSN

    0506-8231

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    68

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    189-195

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus