Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Hygiena a sanitace při produkci masa

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F15%3A43873613" target="_blank" >RIV/62157124:16270/15:43873613 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Hygiena a sanitace při produkci masa

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Maso patří díky svému složení mezi lehce zkazitelné potraviny. Cílem výrobců i obchodníků je produkce masa a masných výrobků s co nejdelší dobou použitelnosti pro spotřebitele. Tento požadavek je ovlivněn mnoha faktory, mezi které patří především manipulace se zvířaty před porážkou, způsob porážení, jatečné opracování těl zvířatpo poražení, bourání jatečně upravených těl, balení masa a expedice a prodej masa. Jedním s rozhodujících faktorů je minimalizace mikrobiální kontaminace masa a s tím spojená efektivita čistění a dezinfekce výrobních prostor a zařízení.

  • Název v anglickém jazyce

    Hygiene and sanitation in meat processing

  • Popis výsledku anglicky

    Fresh meat is due to its composition a highly perishable food commodity. Producers and retailers aim to produce meat and meat products provided with the longest possible shelf life. This requirement is influenced by many factors, e.g. manipulation with animals before slaughter, the method of slaughtering, dressing and cutting of carcasses, meat packing, distribution and sale. One of the crucial factors is to minimize microbial contamination of meat, which is closely related to the effectiveness of cleaning and disinfection of the premises and equipment.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    26

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    7-12

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus