Hygiena a sanitace při produkci masa
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F15%3A43873613" target="_blank" >RIV/62157124:16270/15:43873613 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Hygiena a sanitace při produkci masa
Popis výsledku v původním jazyce
Maso patří díky svému složení mezi lehce zkazitelné potraviny. Cílem výrobců i obchodníků je produkce masa a masných výrobků s co nejdelší dobou použitelnosti pro spotřebitele. Tento požadavek je ovlivněn mnoha faktory, mezi které patří především manipulace se zvířaty před porážkou, způsob porážení, jatečné opracování těl zvířatpo poražení, bourání jatečně upravených těl, balení masa a expedice a prodej masa. Jedním s rozhodujících faktorů je minimalizace mikrobiální kontaminace masa a s tím spojená efektivita čistění a dezinfekce výrobních prostor a zařízení.
Název v anglickém jazyce
Hygiene and sanitation in meat processing
Popis výsledku anglicky
Fresh meat is due to its composition a highly perishable food commodity. Producers and retailers aim to produce meat and meat products provided with the longest possible shelf life. This requirement is influenced by many factors, e.g. manipulation with animals before slaughter, the method of slaughtering, dressing and cutting of carcasses, meat packing, distribution and sale. One of the crucial factors is to minimize microbial contamination of meat, which is closely related to the effectiveness of cleaning and disinfection of the premises and equipment.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2015
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Maso
ISSN
1210-4086
e-ISSN
—
Svazek periodika
26
Číslo periodika v rámci svazku
4
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
7-12
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—