Kvalita jatečné drůbeže na trhu
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F05%3A10151" target="_blank" >RIV/60460709:41210/05:10151 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/60460709:41110/05:10151
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Kvalita jatečné drůbeže na trhu
Popis výsledku v původním jazyce
Spotřeba i obliba drůbežího masa stále roste. Proto jsou také kladeny stále větší požadavky na kvalitu a zdravotní nezávadnost drůbežího masa. Kvalitou se z tohoto důvodu musí zabývat také prvovýrobci, aby jejich podnikání bylo rentabilní. Zatřiďování jatečných kuřat do jakostních tříd je prováděno v provozu Libuš na ?pevno v mase?. Zatřídění do jiné třídy než I (A) znamená pro chovatele značné ztráty. Faktory ovlivňující jakost masa působí nejen za života drůbeže, které může ovlivnit prvovýrobce, ale také po porážce. Provedená statistická analýza se vztahuje na zkoumání vlivů působících na zatřídění jatečné drůbeže do jakostních tříd. Z poskytnutých dat je možné přímo zkoumat vliv věku porážené jatečné drůbeže, vzdálenosti přepravy a ročního období avliv farmy.
Název v anglickém jazyce
Qulity slaughter poultry in market
Popis výsledku anglicky
Consumption and popularity of poultry meat is consistently growing and so does its production. That is why there are still much greater requirements for the quality and food safety. The quality of the meat is first approved at the slaughterhouse and thenat processors and consumers. The primary producers are concerned with the quality in order to retain profitability of their business. Classification of the slaughter chickens to the quality classis is carried out in Libus Company by meat. The categorization to the different classes then IA introduces big losses for breeders, because the price of category IIB is nearly half. The factors influenced on meat quality impact not only intra vitam of poultry, which can influence primary producers, but also after slaughter, when no observance of prescribed procedures is radically influenced the quality of final product. To prevent this losses the Libus producer employ mandatory HACCP system and also optional ISO quality management system, which
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GA - Zemědělská ekonomie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/GP525%2F02%2FD172" target="_blank" >GP525/02/D172: Aplikace fuzzy logiky pro hodnocení potravin</a><br>
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2005
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
I. medzinárodné vedecké hydinárske dni
ISBN
80-8069-576-8
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
1
Strana od-do
0-0
Název nakladatele
SPU Nitra
Místo vydání
SPU Nitra
Místo konání akce
SPOU Nitra
Datum konání akce
12. 9. 2005
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—