Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Kvalita jatečné drůbeže na trhu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F05%3A10151" target="_blank" >RIV/60460709:41210/05:10151 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60460709:41110/05:10151

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Kvalita jatečné drůbeže na trhu

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Spotřeba i obliba drůbežího masa stále roste. Proto jsou také kladeny stále větší požadavky na kvalitu a zdravotní nezávadnost drůbežího masa. Kvalitou se z tohoto důvodu musí zabývat také prvovýrobci, aby jejich podnikání bylo rentabilní. Zatřiďování jatečných kuřat do jakostních tříd je prováděno v provozu Libuš na ?pevno v mase?. Zatřídění do jiné třídy než I (A) znamená pro chovatele značné ztráty. Faktory ovlivňující jakost masa působí nejen za života drůbeže, které může ovlivnit prvovýrobce, ale také po porážce. Provedená statistická analýza se vztahuje na zkoumání vlivů působících na zatřídění jatečné drůbeže do jakostních tříd. Z poskytnutých dat je možné přímo zkoumat vliv věku porážené jatečné drůbeže, vzdálenosti přepravy a ročního období avliv farmy.

  • Název v anglickém jazyce

    Qulity slaughter poultry in market

  • Popis výsledku anglicky

    Consumption and popularity of poultry meat is consistently growing and so does its production. That is why there are still much greater requirements for the quality and food safety. The quality of the meat is first approved at the slaughterhouse and thenat processors and consumers. The primary producers are concerned with the quality in order to retain profitability of their business. Classification of the slaughter chickens to the quality classis is carried out in Libus Company by meat. The categorization to the different classes then IA introduces big losses for breeders, because the price of category IIB is nearly half. The factors influenced on meat quality impact not only intra vitam of poultry, which can influence primary producers, but also after slaughter, when no observance of prescribed procedures is radically influenced the quality of final product. To prevent this losses the Libus producer employ mandatory HACCP system and also optional ISO quality management system, which

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GA - Zemědělská ekonomie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/GP525%2F02%2FD172" target="_blank" >GP525/02/D172: Aplikace fuzzy logiky pro hodnocení potravin</a><br>

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2005

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    I. medzinárodné vedecké hydinárske dni

  • ISBN

    80-8069-576-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    1

  • Strana od-do

    0-0

  • Název nakladatele

    SPU Nitra

  • Místo vydání

    SPU Nitra

  • Místo konání akce

    SPOU Nitra

  • Datum konání akce

    12. 9. 2005

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku