Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Antibacterial activity of honey

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027162%3A_____%2F18%3AN0000145" target="_blank" >RIV/00027162:_____/18:N0000145 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/62157124:16270/17:43877122

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.maso-international.cz/antibacterial-activity-of-honey/" target="_blank" >http://www.maso-international.cz/antibacterial-activity-of-honey/</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Antibacterial activity of honey

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of this study was to monitor the antimicrobial activity of honey. The effects of 44 samples of honey (29 blossom honeys, 15 honeydew honeys) were tested using an agar dilution method on 65 bacterial strains (genera Staphylococcus, Streptococcus, Listeria, Klebsiella, Escherichia and Paenibacillus). All the samples of honey inhibited the growth of all tested strains of L. monocytogenes, S. xylosus, P. larvae, P. alvei and Str. dysgalactiae and one strain of methicillin-sensitive S. aureus. 54.5% of the honeys showed high antimicrobial activity (inhibiting the growth of all the bacterial strains). This activity was higher in honeydew honeys (73.3%) than in blossom honeys (44.8%). Acacia and sunflower honey inhibited the growth of all the bacteria. The lowest antibacterial activity of the samples of honey was seen on Klebsiella spp.

  • Název v anglickém jazyce

    Antibacterial activity of honey

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this study was to monitor the antimicrobial activity of honey. The effects of 44 samples of honey (29 blossom honeys, 15 honeydew honeys) were tested using an agar dilution method on 65 bacterial strains (genera Staphylococcus, Streptococcus, Listeria, Klebsiella, Escherichia and Paenibacillus). All the samples of honey inhibited the growth of all tested strains of L. monocytogenes, S. xylosus, P. larvae, P. alvei and Str. dysgalactiae and one strain of methicillin-sensitive S. aureus. 54.5% of the honeys showed high antimicrobial activity (inhibiting the growth of all the bacterial strains). This activity was higher in honeydew honeys (73.3%) than in blossom honeys (44.8%). Acacia and sunflower honey inhibited the growth of all the bacteria. The lowest antibacterial activity of the samples of honey was seen on Klebsiella spp.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    10606 - Microbiology

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1510047" target="_blank" >QJ1510047: Využití synergických účinků konopí, medu a propolisu pro podpůrnou léčbu infekcí mléčné žlázy</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Maso International – Journal of Food Science and Technology

  • ISSN

    1805-5281

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    8

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    23-26

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus