Porovnání ekonomiky výroby vepřového masa ve vybraných zemích EU v letech 2017–2019
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027251%3A_____%2F21%3AN0000034" target="_blank" >RIV/00027251:_____/21:N0000034 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Porovnání ekonomiky výroby vepřového masa ve vybraných zemích EU v letech 2017–2019
Popis výsledku v původním jazyce
Článek se zabývá porovnáním ekonomiky chovu prasat ve vybraných zemích EU v letech 2017-2019. Průměrné výsledky zemí EU byly srovnány také s výsledky 1/3 nejlepších farem ve Francii, Dánsku a České republice. Pro nalezení hlavních rozdílů v jednotlivých zemích byly zkoumány vybrané nákladové položky a nejdůležitější ukazatele intenzity. Náš chov č. 5/2021. s. 44-48, ISSN 0027-8068
Název v anglickém jazyce
Economics of pig meat production – position of the Czech Republic in Europe countries in 2017–2019
Popis výsledku anglicky
The paper deals with international comparison of pig production costs and revenues in selected European countries in years 2017-2019. The average results of the EU countries were compared with the best 1/3 companies in Czech Republic, Denmark and France. Main cost items and natural productivity indicators were explored to clarity the differences among EU countries. Náš chov 5/2021. p. 44-48, ISSN 0027-8068
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
50200 - Economics and Business
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2021
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů