Orální alergický syndrom na jablko a mrkev u pacientů alergických na pyl břízy - diagnostická hodnota kožního testu, specifické IgE a testu aktivace bazofilů s rekombinantním alergenem
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00064173%3A_____%2F07%3A8P006593" target="_blank" >RIV/00064173:_____/07:8P006593 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Oral allergy syndrome to apple and carrot in birch-allergic patients - diagnostic value of skin prick test, specific IgE and basophil activation test with recombinant allergens
Popis výsledku v původním jazyce
The high sensitivity of sIgE to apple and carrot showed good diagnostic value. The SPT and the BAT with fresh apple and carrot showed higher sensitivities than with commercial apple and carrot extracts. Component- resolved diagnosis (CRD) by the use of recombinant allergens in the BAT can show the senzitization pattern to main allergens Mal d 1 and Dau c 1 or the sensitization to other allergens. CRD can be useful for clinical features of allergic reactions to plant - derived foods.
Název v anglickém jazyce
Oral allergy syndrome to apple and carrot in birch-allergic patients - diagnostic value of skin prick test, specific IgE and basophil activation test with recombinant allergens
Popis výsledku anglicky
The high sensitivity of sIgE to apple and carrot showed good diagnostic value. The SPT and the BAT with fresh apple and carrot showed higher sensitivities than with commercial apple and carrot extracts. Component- resolved diagnosis (CRD) by the use of recombinant allergens in the BAT can show the senzitization pattern to main allergens Mal d 1 and Dau c 1 or the sensitization to other allergens. CRD can be useful for clinical features of allergic reactions to plant - derived foods.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
FB - Endokrinologie, diabetologie, metabolismus, výživa
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/2B06139" target="_blank" >2B06139: Inaktivace alergenů v potravinách pomocí vysokotlaké pasterace</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2007
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Allergy
ISSN
0105-4538
e-ISSN
—
Svazek periodika
62
Číslo periodika v rámci svazku
s83
Stát vydavatele periodika
US - Spojené státy americké
Počet stran výsledku
1
Strana od-do
435-435
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—