Nadměrná konzumace masa v etiopatogenezi kolorektálního karcinomu
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216208%3A11110%2F10%3A7075" target="_blank" >RIV/00216208:11110/10:7075 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Nadměrná konzumace masa v etiopatogenezi kolorektálního karcinomu
Popis výsledku v původním jazyce
Nadměrná konzumace masa, zejména červeného, se podílí na vysokém výskytu kolrektálního karcinomu v ČR. Naopak rybí maso, které působí protektivně, jíme nedostatečně.
Název v anglickém jazyce
Excessive consumption of meat in the aetipatogenesis of colorectal carcinoma
Popis výsledku anglicky
Excessive meat consumption, especially consumption of red meat, is associated with very high colorectal carcinoma prevalence in the Czech Republic. On the other side, we do not eat enoughh of fish meat, which is protective.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
FM - Hygiena
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2010
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Praktický lékař
ISSN
0032-6739
e-ISSN
—
Svazek periodika
90
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—