Jak se mění pohled na tuky ve výživě
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216208%3A11120%2F09%3A00001968" target="_blank" >RIV/00216208:11120/09:00001968 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Jak se mění pohled na tuky ve výživě
Popis výsledku v původním jazyce
Autoři srovnávají možné účinky různých skupin mastných kyselin v organismu. Článek obsahuje doporučení pro příjem tuku ve výživě a stručný přehled složení mastných kyselin ve vybraných živočišných tucích a rostlinných olejích. Rovněž jsou komentovány změny v obsahu trans izomerů mastných kyselin v potravinách.
Název v anglickém jazyce
Changing views on dietary fats
Popis výsledku anglicky
The authors compare the effects of different groups of fatty acids in organism. The submitted article includes recent recommendations for dietary fat intake and short review of fatty acids content in various animal fats and vegetable oils. The changes incontent of TFA in foodstuffs are discussed.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
FB - Endokrinologie, diabetologie, metabolismus, výživa
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2009
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Interní medicína pro praxi
ISSN
1212-7299
e-ISSN
—
Svazek periodika
11
Číslo periodika v rámci svazku
12
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—