Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Obsah tuku a složení mastných kyselin tuku jemného pečiva a snídaňových cereálií

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F10%3A00024363" target="_blank" >RIV/60461373:22330/10:00024363 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Obsah tuku a složení mastných kyselin tuku jemného pečiva a snídaňových cereálií

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Byl sledován obsah tuku a složení mastných kyselin v jemném pečivu a ve snídaňových cereáliích. Obsah tuku ve vzorcích jemného pečiva (32 vzorků) byl v rozmezí 11,2 ? 28,9 %. Obsah nasycených mastných kyselin, mořenových mastných kyselin a nenasycených mastných kyselin byl v uvedeném pořadí v rozmezí 38,3 - 65,6 %, 24,4 ? 44,8 %, 3,9 ? 19,1 %. Obsah trans nenasycených mastných kyselin se pohyboval v rozmezí 0,4 ? 19,6 %, u 12 vzorků byl nižší než 1 %. Obsah tuku ve snídaňových cereáliích (27 vzorků) bylv rozmezí 1,7 ? 7,9 %. Obsah nasycených mastných kyselin, monoenových mastných kyselin a polyenových mastných kyselin byl stanoven v uvedeném pořadí v rozmezí 13,6 ? 64,5 %, 24,6 ? 70,3 %, 7,3 ? 27,7 %. Obsah trans nenasycených mastných kyselin byl v rozmezí 0,04 ? 10,92 %, u 15 vzorků byl nižší obsah než 1 %.

  • Název v anglickém jazyce

    Fat Content and Fatty Acids Composition of Fat in Cakes and Breakfast Cereals

  • Popis výsledku anglicky

    The fat content and fatty acids composition of fat in cakes and brekfeast cereals was determined. The fat content in samples of cakes (32 samples) ranged from 11.2 to 28.9 %. Content of saturated fatty acids, monounsaturated fatty acids and polyunsaturated acids was determined in range 38.3 ? 65.6 %, 24.4 ? 44.8 %, 3.9 ? 19.1 % respectively. The content of trans fatty acids was in range 0.4 ? 19.6 %, in 12 samples under 1 %. The fat content in samples of breakfast cereals (27 samples) ranged from 1.7 to7.9 %. Content of saturated fatty acids, monounsaturated fatty acids and polyunsaturated cids was determined in range 13.6 ? 64.5 %, 24.6 ? 70.3 %, 7.3 ? 27.7 % respectively. The content of trans fatty acids ranged from 0.04 to 10.92 %, in 15 samples under 1 %.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník příspěvků XXXVI. Semináře o jakosti potravin a potravinových surovin - Ingrovy dny

  • ISBN

    978-80-7375-384-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    1. 1. 2010

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku