Obsah tuku a složení mastných kyselin tuku jemného pečiva a snídaňových cereálií
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F10%3A00024363" target="_blank" >RIV/60461373:22330/10:00024363 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Obsah tuku a složení mastných kyselin tuku jemného pečiva a snídaňových cereálií
Popis výsledku v původním jazyce
Byl sledován obsah tuku a složení mastných kyselin v jemném pečivu a ve snídaňových cereáliích. Obsah tuku ve vzorcích jemného pečiva (32 vzorků) byl v rozmezí 11,2 ? 28,9 %. Obsah nasycených mastných kyselin, mořenových mastných kyselin a nenasycených mastných kyselin byl v uvedeném pořadí v rozmezí 38,3 - 65,6 %, 24,4 ? 44,8 %, 3,9 ? 19,1 %. Obsah trans nenasycených mastných kyselin se pohyboval v rozmezí 0,4 ? 19,6 %, u 12 vzorků byl nižší než 1 %. Obsah tuku ve snídaňových cereáliích (27 vzorků) bylv rozmezí 1,7 ? 7,9 %. Obsah nasycených mastných kyselin, monoenových mastných kyselin a polyenových mastných kyselin byl stanoven v uvedeném pořadí v rozmezí 13,6 ? 64,5 %, 24,6 ? 70,3 %, 7,3 ? 27,7 %. Obsah trans nenasycených mastných kyselin byl v rozmezí 0,04 ? 10,92 %, u 15 vzorků byl nižší obsah než 1 %.
Název v anglickém jazyce
Fat Content and Fatty Acids Composition of Fat in Cakes and Breakfast Cereals
Popis výsledku anglicky
The fat content and fatty acids composition of fat in cakes and brekfeast cereals was determined. The fat content in samples of cakes (32 samples) ranged from 11.2 to 28.9 %. Content of saturated fatty acids, monounsaturated fatty acids and polyunsaturated acids was determined in range 38.3 ? 65.6 %, 24.4 ? 44.8 %, 3.9 ? 19.1 % respectively. The content of trans fatty acids was in range 0.4 ? 19.6 %, in 12 samples under 1 %. The fat content in samples of breakfast cereals (27 samples) ranged from 1.7 to7.9 %. Content of saturated fatty acids, monounsaturated fatty acids and polyunsaturated cids was determined in range 13.6 ? 64.5 %, 24.6 ? 70.3 %, 7.3 ? 27.7 % respectively. The content of trans fatty acids ranged from 0.04 to 10.92 %, in 15 samples under 1 %.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2010
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník příspěvků XXXVI. Semináře o jakosti potravin a potravinových surovin - Ingrovy dny
ISBN
978-80-7375-384-9
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
—
Název nakladatele
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
1. 1. 2010
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—