Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Složení mastných kyselin tuku čokoládových výrobků a snídaňových cereálií

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F10%3A00024367" target="_blank" >RIV/60461373:22330/10:00024367 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Složení mastných kyselin tuku čokoládových výrobků a snídaňových cereálií

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V 45 sezónních čokoládových výrobcích, 13 cukrovinkách, 11 polevách na dorty a cukroví, 13 polevách na müsli tyčinkách a 27 výrobcích snídaňových cereálií bylo analyzováno složení mastných kyselin. Ze sezónních čokoládových výrobků pouze jeden vzorek mělobsah trans-nenasycených mastných kyselin vyšší než 1% (41,7% z celkových mastných kyselin). Pouze 4 polevy na dorty měly obsah trans-nenasycených mastných kyselin nižší než 1%. Ze snídaňových cereálií mělo 12 vzorků obsah trans-nenasycených mastných kyselin vyšší než 1%.

  • Název v anglickém jazyce

    Fatty acid composition of fat of chocolate products and breakfast cereals

  • Popis výsledku anglicky

    In 45 of seasonal chocolate products, 13 of confectionery products, 11 of icings on the cakes and sweets and 13 of icings on muesli bars and 27 products of breakfast cereals were analysed fatty acid compositon. Only one sample from seasonal chocolate products has content of trans-unsaturated fatty acid higher than 1% (41,7% from total fatty acid). Only in 4 incings on cakes were content of trans-unsaturated fatty acid lower than 1%. From breakfast cekals had 12 samples over the content higher than 1% oftrans-unsaturated fatty acid.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    XL. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin

  • ISBN

  • ISSN

    1802-1433

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    VÚPP

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Skalský Dvůr

  • Datum konání akce

    1. 1. 2010

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku