Složení mastných kyselin tuku čokoládových výrobků a snídaňových cereálií
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F10%3A00024367" target="_blank" >RIV/60461373:22330/10:00024367 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Složení mastných kyselin tuku čokoládových výrobků a snídaňových cereálií
Popis výsledku v původním jazyce
V 45 sezónních čokoládových výrobcích, 13 cukrovinkách, 11 polevách na dorty a cukroví, 13 polevách na müsli tyčinkách a 27 výrobcích snídaňových cereálií bylo analyzováno složení mastných kyselin. Ze sezónních čokoládových výrobků pouze jeden vzorek mělobsah trans-nenasycených mastných kyselin vyšší než 1% (41,7% z celkových mastných kyselin). Pouze 4 polevy na dorty měly obsah trans-nenasycených mastných kyselin nižší než 1%. Ze snídaňových cereálií mělo 12 vzorků obsah trans-nenasycených mastných kyselin vyšší než 1%.
Název v anglickém jazyce
Fatty acid composition of fat of chocolate products and breakfast cereals
Popis výsledku anglicky
In 45 of seasonal chocolate products, 13 of confectionery products, 11 of icings on the cakes and sweets and 13 of icings on muesli bars and 27 products of breakfast cereals were analysed fatty acid compositon. Only one sample from seasonal chocolate products has content of trans-unsaturated fatty acid higher than 1% (41,7% from total fatty acid). Only in 4 incings on cakes were content of trans-unsaturated fatty acid lower than 1%. From breakfast cekals had 12 samples over the content higher than 1% oftrans-unsaturated fatty acid.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2010
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
XL. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
ISBN
—
ISSN
1802-1433
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
—
Název nakladatele
VÚPP
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Skalský Dvůr
Datum konání akce
1. 1. 2010
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—