Složení mastných kyselin tuku vybraných potravinářských výrobků
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F05%3A00015879" target="_blank" >RIV/60461373:22330/05:00015879 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Složení mastných kyselin tuku vybraných potravinářských výrobků
Popis výsledku v původním jazyce
Bylo stanoveno složení mastných kyselin tuku čokoládových pochoutek a pomazánek, ledových čokolád a různých druhů polev. Složení mastných kyselin je z hlediska výživového nepříznivé (vysoký obsah nasycených mastných kyselin a zejména trans nenasycených mastných kyselin)
Název v anglickém jazyce
Fatty acids composition of selected food products
Popis výsledku anglicky
Fatty acids composition of chocolate sweets and spreads, ice chocolates and icings was determined and recognized that it is, from the nutritional point of view, unfavorable (high content of saturated and trans unsaturated fatty acids)
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2005
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů