Obsah trans forem mastných kyselin v jedlých tucích na českém trhu
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216208%3A11120%2F99%3A00000050" target="_blank" >RIV/00216208:11120/99:00000050 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/00064173:_____/99:00000050
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Obsah trans forem mastných kyselin v jedlých tucích na českém trhu
Popis výsledku v původním jazyce
V jedlých tucích dostupných na českém trhu byly stanoveny koncentrace trans forem mastných kyselin.V řadě případů došlo k poklesu obsahu trans forem mastných kyselin v jedlých tucích, v některých, zejména Ceres a Omega však tvoří trans formy mastných kyselin více než 30% obsahu mastných kyselin. To má zdravotně sociální význam.
Název v anglickém jazyce
Trans Fatty Acid Content in Edible Fats on the Czech Market
Popis výsledku anglicky
Trans fatty acids content of vegetable fats and margarines obtainable on Czech market wasinvestigated. During period of research trans fatty acids decreased in majority of Czech spreads and fats, but still in several of them (i.e. Omega).
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
FB - Endokrinologie, diabetologie, metabolismus, výživa
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/IZ3616" target="_blank" >IZ3616: Obsah trans forem mastných kyselin v potravinách ,v lidském podkožním tuku, v plasmě a v mateřském mléce.</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
1999
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Hygiena
ISSN
1210-7840
e-ISSN
—
Svazek periodika
44
Číslo periodika v rámci svazku
2
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
7
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—