Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Hodnocení efektu podávaných přírodních látek in vitro

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216208%3A11150%2F05%3A00003597" target="_blank" >RIV/00216208:11150/05:00003597 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/00216208:11160/05:00007091

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Evaluation of in Vitro Effects of Natural Substances of Plant Origin Using a Model of Protein Glycoxidation

  • Popis výsledku v původním jazyce

    In an in vitro model with purified porcine aspartate aminotransferase as the protein, the effects of antioxidants of plant origin on glycation were studied. During incubation with AST at 37 degrees C up to 24 days, fructose alone decreased AST activitiesas a result of protein glycation. Both the beneficial and undesirable effects of natural antioxidants should be considered in case they are used as antiglycation factors. The results obtained can contribute to the evaluation of quality of various generally recommended antioxidants

  • Název v anglickém jazyce

    Evaluation of in Vitro Effects of Natural Substances of Plant Origin Using a Model of Protein Glycoxidation

  • Popis výsledku anglicky

    In an in vitro model with purified porcine aspartate aminotransferase as the protein, the effects of antioxidants of plant origin on glycation were studied. During incubation with AST at 37 degrees C up to 24 days, fructose alone decreased AST activitiesas a result of protein glycation. Both the beneficial and undesirable effects of natural antioxidants should be considered in case they are used as antiglycation factors. The results obtained can contribute to the evaluation of quality of various generally recommended antioxidants

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    CE - Biochemie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/LN00B125" target="_blank" >LN00B125: Centrum pro výzkum struktury a mechanismu účinku potenciálních léčiv</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2005

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of Pharmaceutical and Biomedical Analysis

  • ISSN

    0731-7085

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    37

  • Číslo periodika v rámci svazku

    5

  • Stát vydavatele periodika

    GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    957-962

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus