Sladidla používaná ve farmacii a potravinářství. 2. Syntetická sladidla
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216208%3A11160%2F09%3A00210094" target="_blank" >RIV/00216208:11160/09:00210094 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Sladidla používaná ve farmacii a potravinářství. 2. Syntetická sladidla
Popis výsledku v původním jazyce
Článek podává přehled o prověřených nekalorických sladidlech, jako jsou sacharin, cyklamát a aspartam, upozorňuje i na novější sladidla acesulfam, alitam, neotam, či sukralosu.
Název v anglickém jazyce
Sweeteners in pharmacy and food industry. 2. Synthetic sweeteners
Popis výsledku anglicky
Rewiev brings information about synthetic sweetening agents as saccharine, cyclamate and aspartam, draws some attention to acesulfam, alitam, neotam or sucralose.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
FR - Farmakologie a lékárnická chemie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2009
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Praktické lékárenství
ISSN
1801-2434
e-ISSN
—
Svazek periodika
5
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—