Jak obři snědli baziliška. Jídlo a jeho význam v Morgantovi Luigiho Pulciho
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216208%3A11210%2F23%3A10476052" target="_blank" >RIV/00216208:11210/23:10476052 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://verso.is.cuni.cz/pub/verso.fpl?fname=obd_publikace_handle&handle=3dmGJ0dKJ" target="_blank" >https://verso.is.cuni.cz/pub/verso.fpl?fname=obd_publikace_handle&handle=3dmGJ0dKJ</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.14712/23366729.2023.2.7" target="_blank" >10.14712/23366729.2023.2.7</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Jak obři snědli baziliška. Jídlo a jeho význam v Morgantovi Luigiho Pulciho
Popis výsledku v původním jazyce
Článek je věnovaný výzkumu gastronomických metafor a jejich významu v eposu Morgante z pera Luigiho Pulciho (1432-1484). Právě prostřednictvím hyperbolizace jídelních obrazů vytvářel Pulci komický efekt, který je jedním z hlavních jeho "nového" rytířského světa.
Název v anglickém jazyce
How the giants ate a basilisk. Food and its meaning in Luigi Pulci's Morgante
Popis výsledku anglicky
The article discusses the research of gastronomic metaphors and their meaning in the epic Morgante by Luigi Pulci (1432-1484). It was through the hyperbolization of gastronomic images that Pulci created a comic effect, which is one of the main features of his "new" chivalric world.
Klasifikace
Druh
J<sub>SC</sub> - Článek v periodiku v databázi SCOPUS
CEP obor
—
OECD FORD obor
60205 - Literary theory
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2023
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Svět literatury
ISSN
0862-8440
e-ISSN
2336-6729
Svazek periodika
Neuveden
Číslo periodika v rámci svazku
33
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
10
Strana od-do
88-97
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
2-s2.0-85179404025