Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

N-nitrosamines in 21th Century

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216208%3A11310%2F16%3A10392689" target="_blank" >RIV/00216208:11310/16:10392689 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60193697:_____/16:N0000059

  • Výsledek na webu

    <a href="https://doi.org/10.18832/kp2016001" target="_blank" >https://doi.org/10.18832/kp2016001</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.18832/kp2016001" target="_blank" >10.18832/kp2016001</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    N-nitrosamines in 21th Century

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Carcinogenic nitrogen compounds, N-nitrosamines, were first identified in beer and malt during the 70&apos;s of twentieth century. Their proven occurrence in beer, in context with their significant health risk, led to the development of new technological procedures, especially in malt kilning. After these technological changes, concentrations of N-nitrosamines in malts and beers were rapidly decreased and the interest of researchers in these compounds during last 15 years has consequently strongly declined even though some questions concerning these compounds have still not been answered. This article provides a brief historical summary of N-nitrosamines and brings information about the most important advances in analysis of these compounds in the last 15 years.

  • Název v anglickém jazyce

    N-nitrosamines in 21th Century

  • Popis výsledku anglicky

    Carcinogenic nitrogen compounds, N-nitrosamines, were first identified in beer and malt during the 70&apos;s of twentieth century. Their proven occurrence in beer, in context with their significant health risk, led to the development of new technological procedures, especially in malt kilning. After these technological changes, concentrations of N-nitrosamines in malts and beers were rapidly decreased and the interest of researchers in these compounds during last 15 years has consequently strongly declined even though some questions concerning these compounds have still not been answered. This article provides a brief historical summary of N-nitrosamines and brings information about the most important advances in analysis of these compounds in the last 15 years.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    10406 - Analytical chemistry

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Kvasný průmysl

  • ISSN

    0023-5830

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    62

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    2-8

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus