Přežití mikroorganismů v mase při nízkoteplotním pečení a vaření ve vakuu metodou sous - vide
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216224%3A14110%2F16%3A00091062" target="_blank" >RIV/00216224:14110/16:00091062 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Přežití mikroorganismů v mase při nízkoteplotním pečení a vaření ve vakuu metodou sous - vide
Popis výsledku v původním jazyce
Technologie přípravy pokrmů výrazně ovlivňuje kvalitu a bezpečnost tepelně opracovaných potravin. Tepelné opracování zlepšuje stravitelnost a senzorické vlastnosti potravin. Nízkoteplotní pečení masa a vaření ve vakuu umožňuje výrazně zvýšit senzorickou kvalitu připravovaných pokrmů, ale skrývají i rizika přežití mikroorganismů. Přežití mikroorganismů ovlivňuje řada faktorů jako je teplota, délka a druh tepelné úpravy a obsah ochranných látek, které mohou pocházet z koření i z rozbitých buněk v mletém mase.
Název v anglickém jazyce
Survival of microorganisms in meat at a low temperature baking and cooking in vacuum using sous - vide
Popis výsledku anglicky
Technology of food preparation has a significant influence on the quality and the safety of heat-processed foods. New technologies sous-vide, which means cooking in a vacuum, and roasting meat at low down temperatures utilizing modern technologies enable the augmentation of the quality of prepared foods however they contain a risk of survival of microorganism.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
FM - Hygiena
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2016
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Výživa a zdraví : 20. jubilejní celostátní konference s mezinárodní účastí v Teplicích
ISBN
9788090544147
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
2
Strana od-do
142-143
Název nakladatele
Krajská hygienická stanice se sídlem v Ústí nad Labem, Zdravotní ústav ve sídlem v Ústí nad labem
Místo vydání
Ústí nad Labem
Místo konání akce
Teplice
Datum konání akce
20. 9. 2016
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—