Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Přežití mikroorganismů v mase při nízkoteplotním pečení a vaření ve vakuu metodou sous - vide

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216224%3A14110%2F16%3A00091062" target="_blank" >RIV/00216224:14110/16:00091062 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Přežití mikroorganismů v mase při nízkoteplotním pečení a vaření ve vakuu metodou sous - vide

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Technologie přípravy pokrmů výrazně ovlivňuje kvalitu a bezpečnost tepelně opracovaných potravin. Tepelné opracování zlepšuje stravitelnost a senzorické vlastnosti potravin. Nízkoteplotní pečení masa a vaření ve vakuu umožňuje výrazně zvýšit senzorickou kvalitu připravovaných pokrmů, ale skrývají i rizika přežití mikroorganismů. Přežití mikroorganismů ovlivňuje řada faktorů jako je teplota, délka a druh tepelné úpravy a obsah ochranných látek, které mohou pocházet z koření i z rozbitých buněk v mletém mase.

  • Název v anglickém jazyce

    Survival of microorganisms in meat at a low temperature baking and cooking in vacuum using sous - vide

  • Popis výsledku anglicky

    Technology of food preparation has a significant influence on the quality and the safety of heat-processed foods. New technologies sous-vide, which means cooking in a vacuum, and roasting meat at low down temperatures utilizing modern technologies enable the augmentation of the quality of prepared foods however they contain a risk of survival of microorganism.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    FM - Hygiena

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Výživa a zdraví : 20. jubilejní celostátní konference s mezinárodní účastí v Teplicích

  • ISBN

    9788090544147

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    2

  • Strana od-do

    142-143

  • Název nakladatele

    Krajská hygienická stanice se sídlem v Ústí nad Labem, Zdravotní ústav ve sídlem v Ústí nad labem

  • Místo vydání

    Ústí nad Labem

  • Místo konání akce

    Teplice

  • Datum konání akce

    20. 9. 2016

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku