Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Effect of selected oils addition in diet on fatty acids content in liver tissue of rats

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216224%3A14110%2F17%3A00099013" target="_blank" >RIV/00216224:14110/17:00099013 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/62156489:43210/17:43912581

  • Výsledek na webu

    <a href="https://mnet.mendelu.cz/mendelnet2017/mnet_2017_full.pdf" target="_blank" >https://mnet.mendelu.cz/mendelnet2017/mnet_2017_full.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Effect of selected oils addition in diet on fatty acids content in liver tissue of rats

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of this experiment was to evaluate the effect of selected oils addition in diet on fatty acids content in liver tissue of model animals (rats). Animals were divided into four groups and fed daily ad libidum with basic feed mixture enriched of 6% selected oils. Palm oil (control group), fish oil and Schizochytrium alga oil DHA (test groups), safflower oil (negative control) were used. At the end of the experiment liver tissue of rats was removed. Fatty acids representation in liver tissue was determined by gas chromatography. It was concluded that composition of fatty acids in the diet correlates with their deposition in liver tissues of rats and may have an effect on regulation of chronic inflammatory diseases.

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of selected oils addition in diet on fatty acids content in liver tissue of rats

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this experiment was to evaluate the effect of selected oils addition in diet on fatty acids content in liver tissue of model animals (rats). Animals were divided into four groups and fed daily ad libidum with basic feed mixture enriched of 6% selected oils. Palm oil (control group), fish oil and Schizochytrium alga oil DHA (test groups), safflower oil (negative control) were used. At the end of the experiment liver tissue of rats was removed. Fatty acids representation in liver tissue was determined by gas chromatography. It was concluded that composition of fatty acids in the diet correlates with their deposition in liver tissues of rats and may have an effect on regulation of chronic inflammatory diseases.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    30200 - Clinical medicine

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/ED4.1.00%2F04.0135" target="_blank" >ED4.1.00/04.0135: Výukové a výzkumné kapacity pro biotechnologické obory a rozšíření infrastruktury</a><br>

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    MendelNet 2017 : Proceedings of 24th International PhD Students Conference

  • ISBN

    9788075095299

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    584-589

  • Název nakladatele

    Mendel University in Brno

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Mendel University in Brno, Brno, Czech Republic

  • Datum konání akce

    8. 11. 2017

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku

    000440194500104