Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Genetic characterisation and comparison of top and bottom fermenting brewing yeast strains used in the Czech Republic (poster)

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216224%3A14310%2F15%3A00084475" target="_blank" >RIV/00216224:14310/15:00084475 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Genetic characterisation and comparison of top and bottom fermenting brewing yeast strains used in the Czech Republic (poster)

  • Popis výsledku v původním jazyce

    A group of 3 type and 37 brewing yeast strains were characterised using PCR-RFLP, RAPD of genomic DNA, PCR-RFLP of mitochondrial DNA and karyotyping. All strains were typeable using all methods used, although some of them cannot distinguish between species S. pastorianus and S. bayanus. Reliable differentiation of yeast to the species level was achieved by PCR-RFLP of HIS4 gene. Numerical analysis of the obtained RAPD-fingerprints and karyotype revealed species-specific clustering corresponding with thetechnological characteristics of the strains. Taxonomic position and partial hybrid nature of strains were verified by multiplex PCR

  • Název v anglickém jazyce

    Genetic characterisation and comparison of top and bottom fermenting brewing yeast strains used in the Czech Republic (poster)

  • Popis výsledku anglicky

    A group of 3 type and 37 brewing yeast strains were characterised using PCR-RFLP, RAPD of genomic DNA, PCR-RFLP of mitochondrial DNA and karyotyping. All strains were typeable using all methods used, although some of them cannot distinguish between species S. pastorianus and S. bayanus. Reliable differentiation of yeast to the species level was achieved by PCR-RFLP of HIS4 gene. Numerical analysis of the obtained RAPD-fingerprints and karyotype revealed species-specific clustering corresponding with thetechnological characteristics of the strains. Taxonomic position and partial hybrid nature of strains were verified by multiplex PCR

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    EE - Mikrobiologie, virologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů