Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Antioxidant properties and phytochemical composition of Mentha species and commercial peppermint teas

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216224%3A14310%2F15%3A00085899" target="_blank" >RIV/00216224:14310/15:00085899 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Antioxidant properties and phytochemical composition of Mentha species and commercial peppermint teas

  • Popis výsledku v původním jazyce

    In this work, we focused on comparison between antioxidant properties and polyphenolic compounds determination in commercially available peppermint teas and Mentha species. Various extraction procedures were tested and the most suitable sample treatmentwith the highest efficiency was searched for. [1] High performance liquid chromatography (HPLC) with UV and MS detection was used as a tool for fingerprinting and antioxidant characteristics such as total polyphenolic content (TPC) and total antioxidantactivity (TAA) were spectrophotometrically determined.

  • Název v anglickém jazyce

    Antioxidant properties and phytochemical composition of Mentha species and commercial peppermint teas

  • Popis výsledku anglicky

    In this work, we focused on comparison between antioxidant properties and polyphenolic compounds determination in commercially available peppermint teas and Mentha species. Various extraction procedures were tested and the most suitable sample treatmentwith the highest efficiency was searched for. [1] High performance liquid chromatography (HPLC) with UV and MS detection was used as a tool for fingerprinting and antioxidant characteristics such as total polyphenolic content (TPC) and total antioxidantactivity (TAA) were spectrophotometrically determined.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    CB - Analytická chemie, separace

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů