Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Polychlorinated dibenzo-p-dioxins, dibenzofurans and biphenyls in food samples from areas with potential sources of contamination in Slovakia

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216224%3A14310%2F15%3A00086629" target="_blank" >RIV/00216224:14310/15:00086629 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://eds.b.ebscohost.com/eds/detail/detail?sid=3a95fa1f-990b-45e3-840f-6bab52f0256b%40sessionmgr102&vid=0&hid=126&bdata=JkF1dGhUeXBlPWlwLGNvb2tpZSx1aWQmbGFuZz1jcyZzaXRlPWVkcy1saXZlJnNjb3BlPXNpdGU%3d#AN=101108730&db=a9h" target="_blank" >http://eds.b.ebscohost.com/eds/detail/detail?sid=3a95fa1f-990b-45e3-840f-6bab52f0256b%40sessionmgr102&vid=0&hid=126&bdata=JkF1dGhUeXBlPWlwLGNvb2tpZSx1aWQmbGFuZz1jcyZzaXRlPWVkcy1saXZlJnNjb3BlPXNpdGU%3d#AN=101108730&db=a9h</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Polychlorinated dibenzo-p-dioxins, dibenzofurans and biphenyls in food samples from areas with potential sources of contamination in Slovakia

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The contents of persistent organic pollutants (POPs) involving 2,3,7,8-substituted polychlorinated dibenzo-p-dioxins (PCDDs) and dibenzofurans (PCDFs), dioxin-like (DL-) and non-dioxin-like polychlorinated biphenyls (NDL-PCBs) were determined in 243 foodsamples of animal origin collected in 2006-2007 from sites in five regions of Slovakia with industrial POP sources (Kosice, Krompachy, Nemecka, Sala) and one background region (Starina). Milk (cows', goats', ewes'), pork (bacon, lard, liver), hen eggs,game and fish samples were pre-treated, extracted and, after semi-automated clean-up and fractionation, target compounds were determined by isotope dilution analysis using high-resolution gas chromatography coupled to high-resolution mass spectrometry. The total toxic equivalent ranges and medians in pico-grams per gram of fat were as follows: cows' milk 0.59-16, 3.0 (n = 31); goats' milk 0.88-33, 5.4 (n = 14); ewes' milk 0.61-20, 1.7 (n = 14); samples of pork origin 0.07-9.2, 0.55 (n =

  • Název v anglickém jazyce

    Polychlorinated dibenzo-p-dioxins, dibenzofurans and biphenyls in food samples from areas with potential sources of contamination in Slovakia

  • Popis výsledku anglicky

    The contents of persistent organic pollutants (POPs) involving 2,3,7,8-substituted polychlorinated dibenzo-p-dioxins (PCDDs) and dibenzofurans (PCDFs), dioxin-like (DL-) and non-dioxin-like polychlorinated biphenyls (NDL-PCBs) were determined in 243 foodsamples of animal origin collected in 2006-2007 from sites in five regions of Slovakia with industrial POP sources (Kosice, Krompachy, Nemecka, Sala) and one background region (Starina). Milk (cows', goats', ewes'), pork (bacon, lard, liver), hen eggs,game and fish samples were pre-treated, extracted and, after semi-automated clean-up and fractionation, target compounds were determined by isotope dilution analysis using high-resolution gas chromatography coupled to high-resolution mass spectrometry. The total toxic equivalent ranges and medians in pico-grams per gram of fat were as follows: cows' milk 0.59-16, 3.0 (n = 31); goats' milk 0.88-33, 5.4 (n = 14); ewes' milk 0.61-20, 1.7 (n = 14); samples of pork origin 0.07-9.2, 0.55 (n =

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    DN - Vliv životního prostředí na zdraví

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of Food and Nutrition Research

  • ISSN

    1336-8672

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    54

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    SK - Slovenská republika

  • Počet stran výsledku

    12

  • Strana od-do

    50-61

  • Kód UT WoS článku

    000351255700006

  • EID výsledku v databázi Scopus